Meclisin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ilk toplantısına Türkiye, Ukrayna, Rusya, Almanya, İngiltere, Hollanda, Suriye, Macaristan, İran uyruklu üyeler katıldı.

“KARDEŞÇE YAŞAMAK HER YERDE MÜMKÜN”


Yabancılar Meclis Başkanlığına Olena Burgaç seçildi. Meclisin diğer yürütme üyelerinin de seçimi yapıldı. Gerçekleştirecekleri projeleri konuşan meclis üyeleri her şeyden önce Kuşadası'na katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Yabancılar Meclis Başkanı Olena Burgaç da her biri birbirinden değerli, Kuşadası'nda yaşayan çeşitli ülkelerin vatandaşlarının kent konseyine güç katacağına inandığını söyledi.
Olgaç, "Bu şehrimizde beraber yaşıyoruz ama farklı ülkelerden iş, aile, eğitim, geçici koruma ve zorunlu göç gibi nedenlerle gelen yabancılardan oluşuyoruz. Umarım bu çalışmamız kardeşliğin barışın ve hoşgörünün bir mesajı olur. Beraber yaşamamızın her yerde mümkün olduğunu tüm dünyaya tekrar hatırlatmış oluruz. Meclis olarak, yabancıların kent hayatına katılımı sürecine destek vermek, karşılaştıkları sorunları değerlendirmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla faaliyetler yürüteceğiz. Kuşadası'nda yaşayan tüm yabancıları zamanla bu meclis çatısı altında toplamak istiyorum " dedi.