30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 97’nci yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Savaş, tarihin şanlı sayfalarına bir daha silinmemek üzere yazılan büyük zaferin milletçe büyük bir coşkuyla kutlandığını belirtti.

"İÇTEN İÇE KAHROLUYORLAR"

Savaş, vatan topraklarını müdafaa söz konusu olduğunda Türk milletinin ölümün üzerine yürüdüğünü dile getirerek, “Vatan topraklarımızı işgale yeltenenleri hangi durum ve hangi koşul altında bulunursak bulunalım bir saniye bile tereddüt etmeden haddini bildirmiş ve dünya siyasi tarihine yazmış olmamızın da 97. yıl dönümü. Dünyanın en şefkatli ve en yufka yürekli insanları olan aziz Türk milletinin vatan topraklarını müdafaa söz konusu olduğunda kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, çok büyük inanç ve kararlılıkla korkusuzca ölümün üzerine yürüyebileceğini gösteriyor olmasının da yıl dönümü. Bu nedenledir ki, bizler bu büyük mücadelelerin ardından elde ettiğimiz zaferlerimizi büyük bir coşkuyla kutlarken birileri de yaşadıkları büyük hezimetlerden dolayı içten içe kahroluyorlar” dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİ ÜLKEMİZİ HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR


Vatan ve bayrak savunmasının aynı inançla devam ettiğinin altını çizen Savaş, “Nesiller geçse de niyetlerinden bir an olsun vazgeçmeyen bu kirli zihinler hasmane tutumlarını ortaya koymaktan kaçınmayıp, kimi zaman kanlı terör eylemleriyle, kimi zaman da darbe girişimleriyle ve ekonomik saldırılarla devletimizi ve milletimizi hedef almaya devam ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kudretini yitirsin, Türk Milleti sahip olduğu değerlerden uzaklaşsın diye bütün değerlerimize karşı operasyon peşinde olan bu mihraklar, çağlar geçse de her zaman için başarısız olacaklardır. Zaman ve mekan gözetmeksizin her daim büyük bir mücadele içerisinde olduğumuz vatan ve bayrak savunması, bugün olduğu gibi yarın da aynı inanç ve kararlılıkla sürecektir. Bu düşünceyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızın 97. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum" diye konuştu.