Nazilli Kaymakamlığı’na yaklaşık 3 yıl önce atanan ve İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı kararnameyle Mersin’e Vali Yardımcısı olarak atanan Nazilli Kaymakamı Küçük için veda kokteyli gerçekleştirildi. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde Kaymakam İbrahim Küçük ve eşi Bilge Akan Küçük onuruna düzenlenen veda gecesine Cumhuriyet Başsavcı vekili Barış Emre Alp, İlçe Jandarman Komutanı Hakdan Öztürk, Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi Emel Şahin, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, Saadet Partisi İlçe Başkanı Musa Muça, AK Parti Aydın eski Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Geceye AK Parti’den ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden hiçbir yöneticinin katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

“İYİ BİR İNSAN İYİ BİR İDARECİ”

Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Kaymakam Küçük’ün her zaman devlet adamlığını örnek aldıklarını ifade etti. Başkan Özcan, “Kendisi ilçe başkanlığımdan belediye başkanlığına geçtiğim süreçte bizlere iyi bir insanın nasıl iyi bir idareci olabileceğini bizzat örnek olarak göstermiştir. İlçenin sosyal hayatına katkı sağladığı gibi tüm idari birimlerine de ayrı ayrı örnek olmuştur. Kişisel gelişimime de katkısı olmuştur. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BİZ BURAYI SEVDİK VE SEVEREK ÇALIŞTIK”

Nazilli’de görev yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Kaymakam İbrahim Küçük, görev süresince başarılı olup olmadığının kararını kamuoyuna bıraktığını belirtti. Küçük, “Nazilli’de hizmet etmekten dolayı her zaman onur duydum. İlçenin faydasına olabilecek işleri yapmaya gayret sarf ettim. Kültürel, eğitim, sanat, spor ve toplumsal hayatı ilgilendiren konular başta olmak üzere yapıcı, yol gösterici şekilde insanlarla birlikte olmaya çalıştım. Başarılı olup olmadığımızı kamuoyuna bırakıyorum ancak karşılıklı iletişimlerimizde bu başarının sağlandığını görüyorum. Biz burayı sevdik ve severek çalıştık. Buraya katılanların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“TARAFLI OLMADAN, BOYUN EĞMEDEN, DİK DURARAK”

"Biz çalıştığımız yerleri aziz bilen, kutsal bilen, kutsayan, memleketin her köşesini hizmet alanı olarak gören insanlarız" diyen Kaymakam Küçük, “Nazilli’yi de bu şekilde algıladım. Bizler kamu görevlileri olarak görevlerimizi ifa ederken, belli zamanlarda farklı bölgelerde görev yapması gereken insanlarız. Devlet memuriyetinin gereklerinden biri de budur. Buradaki 3 yıla yaklaşan görev sürecimde ben görevimi hiçbir şekilde taraflı olmadan, her hangi bir baskıya boyun eğmeden, dik durarak, ama insanlara diklenerek değil, insan olanlara diklenmeden, ama gerektiği zamana insanlığını unutanlara da diklenerek göstermeye çalıştım. Bundan sonraki yaşamımda da böyle olmaya devam edeceğim” dedi.

“BİZ HERHANGİ SİYASİ PARTİNİN KAYMAKAMI DEĞİLİZ”

Bizim sitemimiz sadece hizmet ederek olabilir diyen Küçük, “Ancak onlar kendilerini biliyorlar. Asla ve asla bunu başka yere çekmek isteyenler olursa da biz onlara da izin vermeyiz. Çünkü biz herhangi siyasi partinin kaymakamı değiliz. Biz tüm siyasi partilerimizin kaymakamıyız. Biz tüm halkımızın kaymakamıyız. Aynı zamanda bir yere atfedilmeye çalışılan, siyasi parti içindeki birçok yöneticisi, idarecisi ve önde gelen kişileri bizimde dostlarımızdır. Biz onlarla birlikte de hareket ederiz. Ve gerektiği zamanda da onlarla birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Bunun yanlış anlaşılmaması gerektiğine de inanıyorum. Lütfen bunu öyle yorumlamayın. Bazı huysuz, arsız ve yansız adamlar olabilir. Bazı yanlış adamlar olabilir. Onlarla beraber bizim yıldızımızın barışmadığı doğrudur. Barışmamasından da ben şeref duyuyorum. Bu vesileyle bizim tayinimizin başka bir yere çıkması bizim içim sıkıntı değil. Ama kamu görevlilerinin güvenliği açısından, kendilerini güvende hissetmeleri açısından ve hakkın kamu görevlilerine güvenini sarsılmaması için dikkat edilmemesi gereken hususlardan birisidir. Biz nereye gidersek gidelim aynı anlayışla görev yapmaya devam edeceğiz.”

“KARİKATÜR VE ORKESTRA EKİBİ”

Nazilli ve bunun gibi çalıştı yerlerde ortak akılla yönetmeye çalıştığını ve ortak doğruyu bulmaya çalıştığını ifade eden Kaymakam Küçük, “Bütün paydaşlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ortak akılla ortak doğruyu bulmaya çalışıyoruz. Modern yönetiminde böyle olmasına inanıyorum. Tepeden inmeci ve kendi kafasına göre hareket eden insanların buraya verecek oldukları her hangi bir hizmetin olmadıklarını düşünüyorum. Akşam yatıp yarın kalkıp imarda nasıl bir şey olursa, hangi hazine arazisi üzerinden ne kadar ne kazanırım diye hesap edenlerin ne Nazilli’ye ne Aydın’a ne de Türkiye’ye faydalarının olmayacağını bir kez daha ifade ediyorum. Biz rantçının, arsa spekülatörlerinin, orada burada çalışan kamu görevlilerinin görevleriyle ve pozisyonlarıyla oynamayı adet haline getiren hiç kimsenin esiri olmadık, hiç kimseye boyun eğmedik. Ben görev yaptığım yerlerde kendi kurum kuruluşlarımda hiçbir tanesine benim bilgim dahilinde müdahale edilmesine asla izin vermedim. Verilmemesi gerektiğine de inanıyorum. Bütün arkadaşlarda buradan sesleniyorum, kendi oturdukları koltukların gereğini yerine getirsin herkes. Gereğini yerine getirmezseniz başkaları sizi kukla gibi oynatmaya çalışırlar. Burada karikatür ve orkestra ekibi hariç, tüm Nazillilere selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

KÜÇÜK'E PLAKET TAKDİM ETTİLER

Konuşmaların ardından Kaymakam Küçük’e hizmetlerinden dolayı Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Başkan Özcan, Muhtarlar Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından plaket takdim edildi. Gece sonunda İbrahim Küçük ve eşi tek tek masaları dolaşarak geceye katılanlarla vedalaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.