Kaymakam Ahmet Soley’in ev sahipliğindeki toplantıya Belediye Başkanı Zeki İnal, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Şoförler Odası Başkanı Adnan Tuncer, Turizm Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş katıldı. İlçe dışında olması sebebiyle Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz’ün katılamadığı toplantıda Kaymakam Ahmet Soley, festival için bütçe sorununun aşıldığını ve festivalin 17-18-19 Ekim tarihlerinde yapılacağını dile getirdi.

“PROGRAMIMIZDA DEĞİŞİKLİK YOK”

Dedebağ Hayrı’na katılmak üzere ilçeye gelen AK Parti Aydın Milletvekilleri Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim’le yapılan görüşmelerin ardından sorunların aşıldığı öğrenilirken, Kaymakam Soley, “1.Uluslararası Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali ve Ara Güler, Kenan Tevfik Erim’i Anma Etkinliği’ni 17-18-19 Ekim tarihlerinde yapıyoruz. Programımızda herhangi bir değişiklik yok. Sadece kalabalık olduğu için Eskişehir Senfoni Orkestrası’nın konserini iptal ettik. Finansal bir sorunumuz kalmadı. Problemlerimizi çözdük. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Ziraat Odamız, Şoförler Odamız ve Esnaf Odamız, Turizm Derneğimiz ve tüm sivil toplum kuruluşlarının desteği ile bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

“SENEYE FESTİVALLER BİRLEŞECEK”

Amaçlarının önümüzdeki yıllarda Karacasu ve Afrodisias Festivali’ni birleştirip tek bir festival ve ayrıca tek başına bir 3 günlük Dedebağ şöleni şeklinde iki ayrı etkinlik haline getirmek olduğunu ifade eden Soley, “Etkinliklerin büyük bir bölümü Afrodisias’ta yapılacak. Son gece gerçekleştirilecek Tolga Çandar konserini Karacasu’da yapacağız. Atletizm müsabakaları ile birlikte stadyumda gladyatör dövüşlerini yapacağız. O günkü kıyafetlerle bunu canlandıracağız. Festival güzelimizi belirleyip açılışta taht üzerinde taşıyacağız” dedi.

300’E YAKIN FOTOĞRAFÇI GELECEK

Soley, “17 Ekim’de Kenan Erim’le birlikte çalışan Emekli bir Arkeolog ve Müzeci Orhan Aptur Afrodisias Kazılarında Kenan Erimli yılları anlatacak ve aynı gün Ara Güler fotoğraf sergisinin açılışının yapılacak. Doğuş Holding tarafından hazırlanan bu sergide Ara Güler’in hiç sergilenmemiş fotoğrafları da sergilenecek. Kültür Merkezi, Sevgi Gönül Salonu ve Müzenin giriş bölümü kullanılacak. İlk gün bize Marmaris, Kuşadası, Aydın ve Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonunun oluşan 300’e yakın fotoğrafçı gelecek. Turizm Derneği güzel bir albüm oluşturacağız. Güzel bir fotoğraf albümü olacak. Karacasu’da yaşam ve Karacasu insanı şeklinde iki albüm yapacağız” şeklinde bilgi verdi.

“AFRODİSİAS GÜZELİ TAHTTA TAŞINACAK”

18 ve 19 Ekim tarihlerinde paneller, konferanslar ve klasik müziği de içine alan gün batımı konserleri ile birlikte daha önce açıklanan programın tamamının büyük ölçüde gerçekleştirileceğini ifade eden Soley, “Ayrıca yöresel kıyafetler defilesi yapacağız. Önceden belirleyeceğimiz Afrodisias güzeli festival açılışında Roma kıyafetleri giyen mankenler tarafından taht üzerinde taşınarak alana getirilecek” dedi.