Aydın’ın 20 bin nüfuslu ilçesi Sultanhisar’da yıllardır beklenilen yatırım tamamlandı. Aydın-Denizli Karayolu üzerinde olması nedeniyle stratejik bir konumda bulunan ilçede 6 milyon 900 bin lira maliyetle tamamlanan 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesi kapılarını hastalara açtı.

ACİL HASTALARA BAKILACAK

Bodrum kat, zemin kat, 1’inci kat ve tesisat kattan oluşan hastanenin bodrum katında 112 acil, ambulans için kapalı otopark, morg, mutfak, yemekhane, çamaşırhane ve teknik birimler, zemin katta, hastaneye hizmet veren acil servis, 6 hekimli aile sağlığı merkezi, bekleme kayıt birimleri, 1’inci katta, Toplum Sağlığı Merkezi hizmet birimleri, Başhekimlik ve hastane idari birimleri, 4 adet 2 kişilik, 2 adet 1 kişilik hasta odası ve Sancı Doğum Loğusa (SDL), Diş Polikliniği tesisat katında ise asansör makine dairesi bulunuyor. Sultanhisar Entegre Devlet Hastanesi bünyesinde, Acil Sağlık Hizmetleri, Aile Sağlığı Merkezi ve toplum sağlığı çalışmaları bir arada yürütülecek. Acil hastaların ilk tedavileri ilçede yapılabilecek.

ENTEGRE SAĞLIK HİZMETİ SUNACAK

Hastanenin ilçede 23 bin 207 kişiye hizmet vermesinin planlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, “Sultanhisar ilçemize kazandırılan 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesi ile birlikte sağlık hizmetlerinde verimliliğin artırılması, kaynak tasarrufunun sağlanması ve hizmet sunumunun güçlendirilerek, yetkili merkezden sunulması için, ulaşım imkanları, nüfus, coğrafi ve sosyo-ekonomik şartlar ve bölge merkezli sağlık planlaması kriterleri gözetilmek suretiyle, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri, birinci basamak ve gezici sağlık hizmetleri ile yataklı tedavi hizmetlerinin ilçe devlet hastaneleri bünyesinde aile hekimleriyle birlikte entegre sağlık hizmet sunum modeli ile verilmesi amaçlanmaktadır” dedi.