Söke İşletme Fakültesi’nin 485 kişilik kontenjanının tamamının dolduğunu ifade eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç de doluluk oranının Söke için önemli olduğunu vurguladı.

KATILIMIN AZ OLMASI ÜZDÜ

SÖKEV mütevelli heyet başkanı İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’nun çağrısı üzerine toplantıya ADÜ Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel, Demirciler Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gök, İYİ Parti İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, İnşaat müteahhitti İnşaat Mühendisi Mehmet Öz, sivil toplum örgütü ve sendika temsilcileri ile basın mensupları katıldı. 105 davetliden 20 kişinin katılmasının üzerinde durulması gerektiğini söyleyen Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu amaçlarının Söke’ye değer kazandırmak olduğunu vurguladı. Söke’nin hayırsever iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve odalar tarafından tefrişatları yaptırılan ADÜ Söke İşletme Fakültesi’ni beraberindeki heyet ile birlikte gezen Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç’ten yeni eğitim-öğretim dönemi hakkında bilgiler aldı. 485 kişilik kontenjanın dolduğunu öğrenen Kaymakam Kurtbeyoğlu, önümüzdeki yıllarda yeni bölümler açılması için çalışmalara destek vereceğini dile getirdi.

SÖKE’YE DEĞİŞİM SAĞLAYACAK

Söke Mimarlık Tasarım Fakültesi binasındaki tefrişatları tek tek inceleyen Kaymakam Kurtbeyoğlu, amfi salonunda da ders vermeye hazır olduğunu dile getirdi. Kurtbeyoğlu, fakülte ziyaretinin ardından Söke Eğitim Vakfı tarafından yapımı devam eden Çok Amaçlı Kültür Merkezi inşaatını inceledi. İnşaat müteahhitti Mehmet Öz’den bilgiler alan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu ve beraberindeki heyet, eksiklikler hakkında da notlar aldı. Söke’nin öz değerleriyle birçok yatırımın ilçeye kazandırıldığını ifade eden Kaymakam Kurtbeyoğlu, “Söke’mizin sosyokültürel gelişmesinde önemli katkı sağlayacak olan Kültür Merkezi inşaatımızı gezerek son durumu hakkında bilgiler aldık. Bu binanın sadece üniversitemize değil tüm Söke’ye hizmet verecek şekilde protokolünü yaparak ilçe gelişimi için büyük kolaylık sağladığımızı düşünüyoruz. Söke’deki Fakültemiz ve Meslek Yüksek Okulları’mızın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın, sendikalarımızın ve milli eğitim müdürlüğümüz bünyesindeki okullarımıza hizmet verecek olan çok amaçlı kültür merkezimizi Mimarlık Tasarım Fakültesi olabilecek şekilde de tasarlıyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİ ALINMASINI TALEP EDİYORUZ”

Mimarlık Tasarım Fakültesi inşaatının tamamlanması için bugüne kadar 6 milyon 800 bin liralık kaynak sağlandığını belirten Kaymakam Kurtbeyoğlu; “Mimarlık Tasarım Fakültesi’nin 2013 yılında temeli atılmış, 2017 yılında tamamlanarak Söke Eğitim Vakfı tarafından Fakültemize teslim edilmiştir. Söke Eğitim Vakfı’na 40 kişi bugüne kadar bir milyon 200 bin liralık bağışta bulunmuştur. Bunun 1 milyon 600 bin liralık kısmını Söke Belediyesi, Söke Ticaret Odası, Söke Ticaret Odası, Söke Ziraat Odası, Esnaf Odaları gibi kurumlar ve ayrıca 1 milyon 500 bin liralık kısmı Söke Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların katkısıyla tamamladık. Şu anda 35 dersliğin 10 tanesi 1 tanesi büyük amfi olmak üzere İşletme Fakültesi tarafından kullanılıyor. Biz bir an önce Mimarlık Fakültesi’nin de öğrenci alarak faaliyete geçmesini Sökeliler adına bu fakültenin inşaatını yaptıran Söke Eğitim Vakfı olarak bekliyoruz” şeklinde konuştu. Söke Kültür Merkezi’nin bitirilmesi için Sökelilerin desteğinin gerektiğini vurgulayan Kaymakam Kurtbeyoğlu; “Çok Amaçlı Kültür Merkezi inşaatımızın temeli 6 yıl boyunca bekledi. MAREN Kağıt Fabrikası’nın 1 milyon liralık bağışının ardından bu inşaatımızın da temelini başlattık. Şu anda kaba inşaatının tamamlanabilmesi için müteahhidimize 600 bin liralık ödememiz gereken miktar var. Arzumuz 2019-2020 yılı eğitim-öğretim bitine kadar Çok Amaçlı Kültür Merkezimizi bitirerek 2020-2021 eğitim-öğretim yılında hizmete açmaktır. Salonumuz, hayırseverlerin destekleri ile tamamlandığında konferans, sempozyum gibi bilimsel çalışmalar yanında tiyatro, sinema, konser, sergi gibi sosyal ve kültürel her tür faaliyet için kullanılabilecek. İlçemizin çok büyük bir eksikliğini giderecek olan inşaata katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ediyorum. Ayrıca binanın tamamlanabilmesi için yeni desteklere ihtiyaç olduğunu da belirtmek isterim. 25 yıllığına Üniversitemize tahsisini uygun gördüğümüz Kültür Merkezi’nin Kaymakamlığımızın yapacağı yada yaptıracağı her türlü faaliyetler için ücretsiz kullanabileceğini belirten bir madde de sözleşmemize koydurduk. Bu madde bu merkezin Söke halkının emrine sunulacağı anlamını taşıyor. Eğer üniversitemiz bu merkezi işletemeyeceğini ifade edip, teslim etmek isterse de Söke Eğitim Vakfı olarak ya da Söke Kaymakamlığı olarak bu merkezi bizim işletebileceğimizi belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

SÖKE DOLULUK ORANINA ULAŞTI

Söke’de açılan programlarının hepsinin dolduğunu ve ek birkaç öğrenci alındığını söyleyen Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. F.Neval Genç de; “Söke’de yeni eğitim-öğretim yılında 485 kişilik kontenjanımızın tamamına tercih yapılarak doluluk oranımız yüzde 100 oldu. Bu önümüzdeki yıllarda Söke’de artacak olan öğrenci sayısı ve açılabilecek bölümler için önemli bir işaret” diye konuştu. Bilgi alışverişinin yapıldığı toplantıda Söke Eğitim Vakfı tarafından önümüzdeki aylarda tekrar geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlenerek Kültür Merkezi inşaatının hızlandırılması için çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.