M. Sunullah Arısoy’un Türkçe’ye gösterdiği özen ve emek göz önüne alınarak, ödüle katılacak yapıtların değerlendirilmesinde Türkçe’ye özen, belirleyici ölçüt olacak.
KEGEV tarafından yapılan açıklamada şartnamede yer alan maddeler şöyle sıralandı: “1 Ocak-31 Aralık 2019 tarihleri arasında yayımlanan ve daha önce ödül almamış şiir kitapları ya da kitap oylumundaki (en az 15 şiirden oluşan) şiir dosyaları ile ödüle aday olunabilir. Ödüle katılan yapıtlar arasında, seçici kurul değerlendirmelerinin bitimi olan 15 Nisan 2020’ye kadar herhangi bir ödül kazanan yapıt değerlendirme dışı kalacaktır. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2019’dur. Ödüle katılacak kitap ya da dosyanın 6 örneğinin katılımcı ya da onun yetkili kıldığı yayınevi tarafından bir başvuru dilekçesi eşliğinde, özgeçmiş ve iletişim bilgileriyle birlikte, elden yada posta ile belirtilen adrese ulaştırılması gerekmektedir.”

SEÇİCİ KURUL


Yarışmanın seçici kurulu, Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer ve Halim Yazıcı’dan oluştu. Yarışmanın ödülünün 3 bin lira olduğu ve kazanan yapıtın sahibine 15 Mayıs 2020 tarihinde Kuşadası’nda düzenlenecek tören sırasında bir plaket ile birlikte verileceği belirtildi. Ayrıca ödülün bölüştürülmeyeceği, KEGEV Yönetim Kurulu ve Seçici Kurul üyelerinin aday olamayacağı açıklandı. M. Sunullah Arısoy şiir ödülü hakkında KEGEV Müdürü Şadiye Evgin’in 0 506 545 01 88 numaralı telefonundan veya [email protected], [email protected] adreslerinden, Eşgüdüm Sorumlusu Zerrin Boratav Bağçivan’ın 05426754003 numaralı telefonundan ya da [email protected] adreslerinden bilgi alınabileceği belirtildi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen ‘M.Sunullah Arısoy 2019 Şiir Ödülünü Çağın Özbilgi, 'Çaçaron Kağıtlar' dosyası ile kazanmıştı.