Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve farklı kültürlerin kaynaşmasını amaçlayan “Biz Anadoluyuz” projesi ile daha önceden Kars ve Van’dan gelen öğrenciler Aydın’ı gezmişti. Proje kapsamında Bozdoğan ve Çine ilçelerinden alınan 40 çocuk uçak yolculuğuyla Kars’a uğurlanarak tarihi ve kültürel mekanları gezip gönüllülük ruhuyla üç gün boyunca doyasıya eğlenecek.

Bozdoğan ve Çine’den Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait otobüslerle alınan 40 çocuk havalimanına gitmeden önce İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ile bir araya gelerek Kars’ta gerçekleştirilecek kültürel ve sosyal etkinlikler hakkında bilgilendirildi. İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu Kars’a gidecek çocuklara Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in selamını ve hayırlı yolculuklar dilediğini iletti.

İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu hayatlarında ilk kez Kars’a gidecek olan 40 çocuk ve proje sorumlusu Aydın Gençlik Merkezi liderleri ile hatıra fotoğrafı çekildi. Ardından çocukları Kars’a uğurlayan İl Müdürü Fillikçioğlu güzel bir gezi olmasını temenni etti.