Son birkaç yıldır özel yurtlar ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Üniversite sınavını kazanan öğrencilere online kayıt imkanı getirilmesi, kampüs önlerinde stant kurarak gelen öğrencileri kaydeden özel yurtların işlerini epeyce zorlaştırdı. Nazilli’de bulunan Sümer Kampüsü’nün önünde ünversitelere kayıtların başlamasıyla stant kuran özel yurt görevlileri kaydedecek öğrenci bulamamaktan yakınıyor.

ÖZEL YURTLAR ÖĞRENCİ BULAMIYOR

Kayıtların başladığı Pazartesi gününden bu yana Sümer Kampüsü önünde stant kurarak öğrenci bekleyen Çetinkaya Kız Öğrenci Yurdu görevlisi Ferah Özarslan, İsabeyli Kampüsü’nde de stantları bulunmasına rağmen, çok az sayıda öğrenci geldiği için kayıt yapamadıklarını söyledi. Online kayıt uygulamasının kendilerini mağdur ettiğini belirten Özarslan, okullar açılana kadar öğrencilerin telefonla kendilerine ulaşmasını bekleyeceklerini ifade ettti. Flora Kız Yurdu görevlisi Nahide Çetinci ise online kayıt uygulamasından sonra kayıt yaptıkları öğrenci sayısında yarı yarıya düşüş yaşadıklarını söyledi.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Özel Lider Erkek Yurdu’nun sahibi Osman Kana da özel yurtların online kayıt uygulaması dışında da birçok sorunla boğuştuğunu söyledi. KYK yerleştirme sonuçlarının daha önce açıklanmasını isteyen Osman Kana, “Devlet diğer sektörleri desteklemek için birçok uygulama yapıyor. Bizim için de birşeyler yapabilir. Örneğin vakıf ve cemaat yurtlarına verdikleri desteği bize de verebilirler. Yüksek fiyatlarla bina kiralayacaklarına özel yurtların binalarını kiralayabilirler. Bir de Sümer Kampüsü’nde ideal bölümler yok. Yeni bölüm de açılmıyor. Küçük ilçelere açılan okullar burada birleştirilebilirler. Nazilli’de 11 özel yurt var ve yüzde 40 kapasiteyle çalışıyorlar. Yurtlar öğnrencisiz kaldıkça personel çıkarıyorlar. Bu da işsizliği artırıyor” sözleriyle yetkililere çağrı yaptı.