Belediye Başkanlık makamında yapılan basın toplantısında konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, her yıl gerçekleştirilen 1 Eylül Barış Şenlikleri programının 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla birleştirilerek yapılacağını ve program taslağına son şeklinin bu hafta verileceğini söyledi. Yaz döneminde ve bayram tatillerinde orman kampının en çok tercih edilen yerlerden birisi olduğunu kaydeden Atabay, “Son olarak Kurban Bayramı’nda 440 çadır, kampta yer almaktaydı. Ayrıca günübirlik olarak gelip gidenlere baktığımızda kampı kullananların sayısı bir hayli fazla; insan sirkülasyonu her dönem farklı oluyor. Araçların daha dönem dönem yer bulamadığı zaman oluyor” dedi.

“DEVLET FİKRİNİ DEĞİŞTİRMELİ”


Kıyı işgallerine yönelik olarak da değerlendirme yapan Atabay, “Bize yıkın diye talimat gelirse biz yıkıyoruz ama bu çözüm değil, yıkıyoruz seneye aynısı yapılıyor. Yıktıktan sona orasının korunması lazım ama oda olmuyor. Sahte cennet bölgesi iskelelerle cazip, onlar olmasa orada deniz keyfi olmaz. Onların orada olmasını istemiyorsan, orayı ver bize, belediye olarak biz aynı konseptte işletelim, ona da yanaşılmıyor. Bu konuyu Vali Bey’e ve Kaymakam Bey’e ilettik. Bize verilmesi için, eğer verilmiyorsa ve vatandaş da gelip her seferinde orayı kullanıyorsa o zaman vatandaş ile sözleşme ya da ihale yoluyla verilsin o şekilde işletmeler açık kalsın. Devlet fikirlerinde bir değişim yapması lazım. Kıyı işgallerinde devlet ne yapacağını bilmiyor” diye konuştu.

SPOR KULÜBÜ BAŞKANLARINA RESTİNİ ÇEKTİ


Didimspor ile Didim Belediyespor’un birleşmesi süreciyle ilgili de değerlendirme yapan Başkan Atabay, “2 kulübün birleşmesi hatta tüm kulüplerin tek çatı altında olması fikrimiz vardı. İki kulüp alacak ve verecek noktasında her şeyini sıfırlayacak, kulüpler kapanacak ve yeniden bir Didimspor kurulması konusunu dile getirdik. Ne yazık ki egolar ön plana çıktı. Diğer takımları altyapıya ağırlık versin diye fikrimiz vardı bunu kabul ettiremedik. Bir takım açıklamaları anlattınız ama bunlar boş işler; bizim ilçemiz için daha önemli ve öncelikli konular var. Deniz Başkan da, Bedri Başkan da muhatabım değil. Belediye olarak amatör kulüplere binde 12 payımız var, onu dağıtırız herkes başının çaresine bakar” sözleriyle cevap verdi.

“ARAÇ YERİNE YAYA YOLLARI”


Didim kent merkezindeki araç yoğunluğunun azaltılması ve yaya yolu ile bisiklet yollarının açılması noktasında yaklaşık 2 ay önce bir çalışma başlatıldığını belirten Atabay, konuyla ilgili ilk uygulamaları gelecek yıl sezon başlamadan yapmayı düşündüklerini ifade etti.