Çok sayıda koyun üreticisinin yaşadığı İncirliova'da üretici ve vatandaşlardan gelen yoğun koyun pazarı talebine Belediye Başkanı İYİ Parti'li Aytekin Kaya duyarsız kalmadı. Kaya'nın talimatıyla harekete geçen belediye ekipleri, İstiklal Mahallesi'nde yer alan yaklaşık bin metrekare alanı pazar yeri olarak düzenledi. Faaliyete geçen pazarda, üreticiler ilk kez koyunlarını satışa çıkardı. Her hafta Cuma günü açılmaya devam etmesi planlanan pazarı ziyaret eden Başkan Kaya, üreticilerle bir araya geldi.

“VATANDAŞIMIZI RAHATLATTIK”


Üreticiye destek olmak amacıyla koyun pazarını açtıklarını belirten Kaya, "Üreticimiz satmak için koyunlarını Koçarlı'ya Germencik'e, Efeler'e götürüyordu. Buralara, İncirliova'dan vatandaşlarımız da koyun almaya gidiyordu. Çünkü yıllar önce ilçemizdeki koyun pazarı kapatıldı. Biz üreticimize destek olmak amacıyla yeniden pazarın açılmasına izin verdik. Pazarı açarak, koyun almak isteyen vatandaşımızı da rahatlattık. Pazar yerimiz ücretsizdir. Üreticimizden hiç para almak yok. Pazarımız ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
Üreticilerden Cafer Karahan ve Mustafa Kalaycı da pazar için İncirliova Belediyesi’ne ve Başkan Aytekin Kaya’ya teşekkür etti.