Koçarlı ilçesi Çakırbeyli Mahallesindeki Menderes Çiftliği'ni tepeden gören, Çine Çayı ile Aydın-Muğla karayolu üzerindeki 92 dönümlük alanda yapımına başlanan Adnan Menderes Müzesi’nde inşaat çalışmaları sürüyor. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, daire müdürleriyle birlikte müze inşaatında incelemede bulundu. İnşaatla ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Vali Köşger, çalışmaların Eylül ayına kadar tamamlanması talimatını verdi.

AYDINLILARA ÇAĞRI


Vali Köşger, daha önceden yaptığı açıklamada Adnan Menderes’in anısına yakışır bir müzeyi Aydın’a kazandıracaklarını belirterek, “Türkiye’nin en iyi Adnan Menderes müzesinin inşa çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Eylül ayında hizmete açacağız. Müzemizde Gazi Üniversite'sinde bulunan Merhum Başbakan Menderes’e ait otomobili de sergileyeceğiz. Aydınlı vatandaşlarımızdan Merhum Başbakanımıza ait ellerinde bulunan herhangi bir gündelik kullanılan eşya türünde eser varsa da müzemiz için Valiliğimize bağışta bulunmalarını rica ediyorum. Bu bağışlar adlarına müzede bağış envanteri olarak kayıt edilerek sergilenecek” demişti.

DOĞAL GÜZELLİĞİ BÜYÜLEDİ 


Çine Çayı’nın ıslahı ve rekreasyon alanı ile birlikte entegre bir proje olan Adnan Menderes Müzesi’nin drone ile tepeden çekilen görüntüleri, müzenin doğal güzelliğini gözler önüne serdi.