Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, partisinin Nazilli İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve partililer tarafından ağırlanan Hüseyin Yıldız, güncel konulara dair açıklamalarda bulundu. Sözlerine yerel seçimlerdeki başarısından dolayı Serkan Sevim’i tebrik ederek başlayan Hüseyin Yıldız, “Biz erken seçim istemesek de Bahçeli’nin ve Erdoğan’ın karar vermesi ihtimaline karşı her an seçim olacakmış gibi çalışmayı sürdürüyoruz. Kendimizi bir sonraki seçimlerde iktidarda görüyoruz” sözleriyle partisinin vizyonunu açıkladı.

“BU KARARI BAKAN DEĞİL YARGI VERİR”


AK Parti iktidarının 17 yıl boyunca kamuya ait tüm fabrikaları sattığını, üretim araçlarını yok ettiğini ve bu nedenle işsizliğin her geçen yıl arttığını savunan Yıldız, özellikle tarım politikaları konusunda hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Basın mensuplarının sorusu üzerine Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasını değerlendiren Hüseyin Yıldız, “Bu başkanlar seçimden önce savcılıktan temiz kağıdı aldılar. YSK evraklarını inceledi. Hakimler aday olmalarında bir sakınca görmedi. Yüzde 60’ın üzerinde oy alarak seçildiler. Daha beş ay oldu. Eğer suç işlemişlerse bu kararı İçişleri Bakanı değil hakim verir. Suçluysa hukuk gereğini yapmalıdır. Ancak ortada yargı kararı olmaksızın bakan tarafından görevden alındılar. Ben bunu demokrasiye aykırı görüyorum” sözleriyle Bakan Süleyman Soylu’nun yargının önüne geçtiğini savundu.

BAĞIMSIZ YARGI VURGUSU YAPTI


Daha önce Ankara, İstanbul ve Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlarının da görevden alındıklarını hatırlatan Yıldız, “Bu başkanları hangi gerekçeyle görevden aldınız? FETÖ’cü iseler niye içeride değiller? FETÖ’cü değillerse niye görevden aldınız?" sorularını yöneltti.
“Ben ne CHP’nin ne de AKP’nin yargısını istemiyorum” diyen Yıldız, şöyle devam etti: “Ben bağımsız yargı istiyorum. Bir başkanın teröre destek verip vermediğini yargı belirler, Cumhurbaşkanı veya İçişleri Bakanı değil. Ben eminim ki kayyum ataması AKP’ye oy veren vatandaşların da akıllarında soru işaretleri bırakıyor.”

YANGIN UÇAĞI POLEMİĞİNE KATILDI


Hükümetin ekonomide dibe çöktüğünü iddia eden CHP’li Yıldız yakın bir gelecekte valilik binaları da dahil olmak üzere şehir içinde bulunan tüm kamu binalarının ve arsalarının satılacağını iddia etti. İzmir Karabağlar’da yaşanan yangında Türk Hava Yolları’na ait üç adet yangın uçağının bilerek kullanılmadığını söyleyen Yıldız, “Özel şirkete ait helikopter her uçuşunda para kazanıyor. Şirket daha fazla para kazansın diye uçaklar kullanılmadı. Kullanılsaydı belki de ormanın yarısı yanmayacaktı” diye konuştu.