Bir kısmı dernek bir kısmı kendi ülkelerinde belediyeye ait halk oyunları ekibi olan gruplar ilçeye gelerek çalışmalarına başladı. İran’dan gelen Tebriz Türklerinden oluşan 35, Gürcistan’tan 35 ve Azerbaycan’dan gelen 40 kişilik ekip konakladıkları pansiyon önünde mini bir gösteri yaptı. Tulum ve vurmalı çalgılar eşliğinde yapacakları gösterilerden de mini bölümler sunan halk oyunları ekipleri festival coşkusunu açılış yapılmadan başlatırken festivalin ne kadar renkli geçeceğini göstermiş oldu. Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, Belediye Meclis Üyeleri Fatih Akkın ve Nilgün Koruk’un da takip ettiği eğlencede renkli anlar yaşandı.

İNAL: “GÜZEL İNSANLARIN GÜZEL FESTİVALİ”

Festival hazırlıkları hakkında bilgi veren Zeki İnal, “Ekibimizle birlikte 32. Karacasu Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivalimiz ve 737. Dedebağ Keşkek Hayrı’mızın hazırlıkları büyük ölçüde tamamlandı. Eli, dili, şehri güzel olan güzel insanların hazırlamış olduğu festivalimize herkesi bekliyoruz. İnşallah Cuma, Cumartesi ve Pazar günü coşku içinde etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. İran, Azerbaycan ve Gürcistan’dan halk oyunları ekipleri festivalimize renk katacak. Kendileri ilçemize iştirak etti. Cuma akşamı Yıldırım Yıldızdoğan ve Pazar akşamı Lara ve Buray’ın sahne alması ile festivalimizi sonlandıracağız” dedi.

ULUSLARARASI NİTELİK KAZANDI

Ekiplerin ilçeye gelmesinde koordinasyonu sağlayan Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Koordinatörü Necdet Pekel, “Karacasu’da uzun bir zaman sonra ilk defa uluslararası nitelikte bir festival olacak. Başkanımız sayesinde festivalimizi bu etkinliklerle renklendirdik. Ümit ediyorum bu 3 grubumuz, kostümleriyle, müzikleriyle, danslarıyla Karacasu’ya renk katacaklar. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu festivali farklı gruplarla devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

FESTİVAL PROGRAMI

Yarın saat 16.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılışı yapılacak festivalde Atatürk anıtına festival çelengi bırakılacak. Kortej yürüyüşünün ardından protokol konuşmaları, Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Karacasu halk oyunları ekibinin gösterileri ve mehteran takımının performansı sonrası stantların gezilmesi ile açılış etkinliği tamamlanacak. Aynı günün akşamı ise DJ Metehan Çiftçi ve Yıldırım Yıldızdoğan sahne alacak. Efeler de zeybek gösterisi ile geceye renk katacak. 24 Ağustos Cumartesi günü yine stantların gezilmesi, halk oyunları gösterileri ve DJ Metehan Çifçi’nin performansları ile devam edecek. 25 Ağustos Pazar günü sabah başlayacak 737. Dedebağ Keşkek Hayrı heyecanı yaşanacak. 19.30’da halk oyunları gösterisi, 20.00’de Lara ve 22.00’de Buray sahne alacak. Festival boyunca çizgi film karakterleri de festivale renk katacak.