Ziyarette konuşan Kaymakam Kurtbeyoğlu, “Basın, insanlarımızın gözü, kulağı aynı zamanda yapılan haberler ile şehre yapmış olduğu gelişmelerdir. Objektif habercilik yapma konusunda hassas davrandıkları hepimizin malumu. İlçemizde iki basın cemiyeti faaliyet göstermektedir. Basının yapmış oldukları bir görev de, topluma hizmet etmektir. Gelişen teknolojiler ile birlikte basın ve basın mensupları da internet haberciliği ile birlikte çağı yakalamaya çalışmaktadırlar. Yapmış olduğunuz görev hakikaten zor bir görev. Aynı zamanda da kutsal bir görevi yaptığınız için hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

"BİZ YÖNETİCİLERE IŞIK TUTUYORSUNUZ"


“İlçede yayın hayatına devam eden gazetelerimiz var. Bunlar ilçemiz hakkında yapmış oldukları haberler ile ilçemize aynı zamanda değer katıyorlar” diyen Kurtbeyoğlu, şunları kaydetti: “Basın hakkında benim değerlendirme yapmam doğru olmaz fakat basının kendi içerisinde kendi değerlendirmesini yapması gerekir. Sizlerin yapmış olduğunuz haberlerinizin de insanlarımız tarafından değerlendirilmesinde objektif midir, değil midir diyerek bakmadan karar verebiliyorlar. Şunu ifade etmeye çalışıyorum, yapılan haberler ile vatandaşlarımız etkilenebiliyorlar. Yapmış olduğunuz haberlerinizde kullandığınız fotoğraflar her kesimden farklı şekilde yorumlanabiliyor. Bir de internet haberciliği var yani bir anlamda o gün için yayımlanan gazeteyi eline almadan okuyabiliyorsunuz. Benim açımdan şahsi düşüncem o gün yayımlanan gazeteyi elime alıp bakmaktan yanayım. Toplum açısından baktığımızda sizler halk ile iç içesiniz. Sizler daha iyi değerlendirmeler yaparak öncelikle toplumları bilgilendiriyorsunuz, hem de biz yöneticilere ışık tutuyorsunuz.”

TUNCER'DEN TEŞEKKÜR


Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Söke Şube Başkanı Levent Tuncer ise, “İlçe kaymakamımızın yapmış oldukları bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bizlere vermiş oldukları destekler ile bizler daha sağlıklı haberler yapma imkanı buluyoruz. Sayın kaymakamımızın bizlerin yanında olmaları bizler için apayrı bir güç ve destek. Cemiyetimizin Söke Şubesi olarak ve yönetim olarak öncelikle ilçe kaymakamımıza ve aynı zamanda İlçe Emniyet Müdürümüz Yalçın Şipal müdürümüze ve personeline ayrıca teşekkürlerimizi iletiyorum" diye konuştu.