Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve 5 yıl önce Didim’e bağlı Hisar Mahallesine yerleşen Suriyeli Mahmud ailesinin 6 çocuğundan biri olan serebral palsi hastası Amine Mahmud’a, Didim’de sahip çıkıldı. Doğum sonrası geçirdiği bir rahatsızlık sonucu belden aşağı ayakları tutmayan Amine Mahmud’un durumunu öğrenen hayırsever Ahmet Kızılkaya, Amine'nin hayatını bir anda değiştirdi. Hayırsever vatandaş, Aydın'da özel bir hastanede kendi imkanlarıyla ameliyat ettirdiği Amine'nin ayaklarını ilk kez hareket ettirmesine vesile oldu.

DİDİM'DE TEDAVİSİ SAĞLANDI


Hayırseverin yardımlarıyla Amine’nin devam eden tedavisini öğrenen Didim Erzincanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Şevket Karakoç ve Didim'de ticaret yapan hayırsever Zeynep Duman, sağlık durumuna el attı. Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Kılıç ile görüşen Dernek Başkanı Karakoç, daha sonra İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz’e de bilgiler verip Amine’nin tedavisinin Didim’de sürmesi noktasında çalışmalar başlattı. Amine’nin kısa sürede hastaneye yatışı sağlanarak tedavisine başlandı.

YÜRÜMEK VE OKULA GİTMEK İSTİYOR


Amine’nin annesi Sultan Mahmud (47) kızının doğuştan rahatsızlığı olduğunu belirterek, “Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye geldik. Daha sonra Didim’e yerleştik. Amine 15 yıldır yatalak. Bizim durumumuzu öğrenen hayırsever Ahmet Kızılkaya kızımı ameliyat ettirdi. Ardından Şevket Karakoç ve arkadaşları bizimle ilgilendi ve kızımın tedavisine başlandı. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
15 yaşındaki Amine Mahmud ise okula gitmeyi çok istediğini belirterek, “15 yıldır yürüyemiyordum. Ahmet bey sağ olsun ameliyat ettirdi beni, sonra Şevket amca karşımızı çıktı. Sonra hastaneye geldik. Doktorlar yardım etti. Yürümeyi çok istiyorum. Okula gitmek istiyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

HAYALLERİNE KAVUŞMASINI İSTİYORLAR


Didim Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi Sorumlusu Dr. Canan Turna, “Hastamız 15 yaşında; serebral palsi hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı bir hasta. Hastamıza destek tedavisi verilmesi amacıyla palyatif servisimize kabul ettik. Destek tedavileri, fizik tedavi ile diğer tedavilerini hastamızla beraber yürütüyoruz” diye konuştu.
Didim Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Suat Aslan ise, “Amine kızımız çok tatlı, gerçekten yürümeyi çok istiyor. Biz de kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yatakta denge, oturmada denge gibi yürüme egzersizlerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. İlerisinin ne göstereceğini bilmiyoruz. Umarım en kısa sürede yürür ve hayallerine kavuşur” ifadelerini kullandı.

DERNEK OLARAK SAHİP ÇIKTILAR


Didim Erzincanlılar Dayanışma Derneği Başkanı Şevket Karakoç, “Derneğimize Amine’nin rahatsızlığıyla ilgili olarak arkadaşımız Zeynep Duman tarafından bilgileri geldi. Biz de hemen ailesiyle iletişime geçerek rahatsızlığıyla ilgili bilgiler aldık. Kendi içimizde bunu değerlendirip süreç hakkında da bilgiler aldık. Amine'nin daha önce Ahmet Kızılkaya adlı hemşehrimiz tarafından ameliyatı yaptırılıyor. Amine’nin küçükken geçirdiği rahatsızlık sonucu belden aşağısı oynamadığından ameliyatın ardından Amine’nin ayakları oynamaya başlıyor. Amine için biz hastaneye başvurduk ve hastaneye yatırdılar. Amine’nin fizik tedavisi ve diğer tedavileri devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Karakoç ayrıca bu konuda kendilerine yardımcı olan Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Hastane Başhekimi Dr. Veysel Kılıç, hastane yönetimi ile doktor Serkan Şimşek’e teşekkür etti.