Kızılay Aydın Şubesi'nde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısını düzenleyen Başkan Mezkit, Kızılay'ın bayramda 4 kıta, 51 ülkede kurban kesimi yaptığını söyledi.

"1,5 MİLYON KONSERVE YAPILDI"

Toplam 181 bin 540 kurban hissesinin kesildiğini belirten Mezkit, "Bu hisselerden 66 bin 862'si Türkiye'de, 114 bin 478'i de dış ülkelerde kesildi. Kurban etleri 4,5 milyon insana ulaştı. Bu insanların 2,5 milyonu dış ülkede, geri kalanı ise Türkiye'de. Tabi dış ülkelerde kurbanlar kesilip etleri hemen dağıtıldı. Ülkemizde ise kurban etlerinin bir bölümü dağıtıldı. Geriye kalan bölümü de 1,5 milyon konserve yapıldı. Bu konserveler, yıl boyunca hem ihtiyaç sahiplerine, hem de deprem, yangın ve benzeri olumsuz durumlarla karşı karşıya kalan vatandaşlara ulaştırılacak" dedi.

HAYIRSEVER VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Aydın'da kurban bağışı toplamada tarihi bir rekora imza attıklarını dile getiren Mezkit, şunları kaydetti: "Aydınlı hayırsever vatandaşlarımıza kurban bağışları için çok teşekkür ediyoruz. Kendilerinden Allah razı olsun. Bağışları ile bize tarihi bir rekor kırdırdılar. 1 milyonu aşkın nüfusu olan Aydın’da geçen yıl il genelinde 140 adet kurban bağışı topladık. Bu sene ise Efeler'de 156, Kuşadası'nda 106, Nazilli'de 68 ve Söke'de de 7 adet kurban bağışı topladık. İl genelinde aldığımız toplam bağış 337 oldu. Hedefimiz de 400'dü."

ÖRNEK OLDULAR

Vali Yavuz Selim Köşger'in, AK Parti Milletvekili Rıza Posacı'nın, Aydın Ticaret Odası Başkanı Halkan Ülken ve Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Gökhan Maraş'ın Kızılay'a kurban bağışında bulunduğunu hatırlatan Mezkit, bunları gören hayırsever vatandaşların Kızılay'a bağış yaptıklarını dile getirdi. Mezkit, Denizli'de meydana gelen depreme işaret ederek, "Denizli Bozkurt’ta deprem oldu, deprem olur olmaz, hemen oraya gidip vatandaşlarımızın yanında olduk. 2 gün boyunca 500’e yakın aileye yardım yaptık” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

Vekaleten yapılan kurban bağışlarında insanların kafalarında kurbanın kesilip kesilmediğine ilişkin hep şüphe olduğunu dile getiren Kızılay Aydın Şubesi 2. Başkanı Cengiz Altıntaş ise, kurban kesimi ve dağıtımı için Suriye'nin bir bölgesine sorumlu olarak gittiğini söyledi. Görevi sırasında Kızılay'ın kurban konusunda ne kadar temiz, titiz ve dikkatli davrandığını gördüğünü dile getiren Altıntaş, "Suriye’de 2 bin 200 kurban kestik. Yani alınan bağışların çok çok üstünde aslında kurbanlar orada kesildi. Kurban etlerini, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bağışta bulunan vatandaşlarımızdan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.