Aydın’ın Efeler ilçesinde Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının bahçesinde ismi öğrenilemeyen bir vatandaşın güvenlik görevlileri tarafından dışarıya çıkarılma görüntüleri, başka bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Bu görüntülerin AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz’un sosyal medya sayfasından, "CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı hanımefendi ile görüşmek isteyen Aydınlı hemşehrimiz güvenlik görevlilerince belediye binasından zorla dışarı çıkarılıyor" notuyla paylaşılmasının ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri açıklama yaptı.

ÇERÇİOĞLU’NA VE PERSONELE KÜFÜR ETMİŞ

Güvenlik görevlileri tarafından belediye dışına çıkarılan vatandaşın polise teslim edildiğini ifade eden belediye yetkilileri, şunları kaydetti: “Sabah saatlerinde belediyeye gelen şahıs, bugün ilk kez belediyemize gelmemiştir. 15-16 Ağustos başta olmak üzere daha önce de belediyemize gelerek iş istemiştir. Belediye personellerimizin iş başvurusu için yapılması gereken prosedür ve yönlendirmeleri daha önce olduğu gibi tekrar anlatmasının ardından şahıs belediyemizden çıkmış ancak 5 dakika sonra tekrar gelmiştir. ‘İş istiyorum, bana iş vereceksiniz’ sözlerinin ardından başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu olmak üzere görevli kadın personellerimize ve güvenlik görevlilerimize sinkaflı küfürler sarf etmiştir. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın ikazı üzerine şahıs, diğer vatandaşları da rahatsız etmesi üzerine müdahalede bulunan bir güvenlik personeli arkadaşımızın üstünü yırtmasının ardından güç kullanılarak hizmet binasından çıkartılmıştır.”

“ART NİYET ARIYORUZ”

Yetkililer, “Bu sırada hakaret ve agresif hareketleri nedeniyle belediye personellerimiz tarafından polis çağrılmıştır. Hizmet binası içinde hem personelimize hakaretler eden hem de masaları tekmeleyerek kırılmasına neden olan şahıstan personellerimiz şikayetçi olmuştur. Emniyette ifade işlemleri devam etmektedir. Bu yaşanan süreç bilinmeden sosyal medya hesabından sanki belediye başkanımız ile görüşmek isteyen vatandaş zorla çıkarılmış algısı yaratılmasına anlam veremiyoruz. Kendisine iş başvuru prosedürü anlatıldıktan sonra belediyeden ayrılıp tekrar gelerek olay çıkarmasında ise art niyet arıyoruz” ifadelerini kullandı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin şahıs hakkında hararetleri ve kamu malına zarar verilmesi nedeniyle ayrıca savcılığa şikayette bulunduğu öğrenildi.