Efeler ilçesinde 1994 yılında tek yumurta ikizleri olarak dünyaya gelen Emre ve Barış Gümüş, yaşamlarında da aynı kaderi paylaşıyor. 4 yaşındayken bir tür kas hastalığı olan Duchenne Musküler Distrofi'nin (DMD) pençesine düşen Gümüş kardeşler, okula 5'inci sınıfa kadar devam edebildi. 12 yaşına geldiklerinde ise yürüyemeyen ikizler, amansız hastalığın gölgesinde tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamaya başladı.

DÜET YAPMA HAYALİ KURUYORLAR


2002 yılında babalarını bir trafik kazasında kaybeden Emre ve Barış Gümüş, ikinci katta olan evlerinde asansör olmadığından dışarı çıkamayınca hayatları dört duvar arasına sıkıştı. İkiz kardeşler günlerinin neredeyse tamamını okudukları türkülerle geçiriyor. Hayatlarında hiç müzik eğitimi almamalarına rağmen Türk Halk Müziği'ne tutku ile bağlı olan ikizlerin en büyük hayali usta sanatçılar Erdal Erzincan ve Ender Balkır ile türkü söyleyebilmek.

“TÜRKÜ SÖYLEMEYİ ÇOK SEVİYORUZ”


İkiz kardeşler, "Eğer bu dileğimiz gerçekleşirse, unutamayacağımız değerli bir anı olacak. Türkü bizim hayatımızın anlamı, var olma nedenimiz. Türkü söylemeyi çok seviyoruz" dedi.