İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, PKK’ya destek verdikleri gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldı. Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van'a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

"SAMİMİYETSİZ VE FAŞİZAN" SUÇLAMASI

HDP’li başkanların görevden alınmalarını hükümete yakın kesimler yerinde bir karar olarak nitelendirirken, bazı kesimler ise hükümetin seçimden önce attığı bazı adımlar nedeniyle samimi bulmayarak tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçimden önce yaşanan bazı gelişmeleri örnek göstererek hükümeti samimiyetsiz ve faşizan olmakla itham etti.

“HALK CEVABI SANDIKTA VERECEK”

CHP’li Serkan Sevim paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Seçimi kazanmak için her yol mübah diyen, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’dan ve İmralı’dan gelen mektuptan bile medet arayan AKP şimdi de halkın büyük çoğunluğunun iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarını görevden almaya başladı. Faşizan, antidemokratik ve hukuksuz uygulamalarınız sürdükçe, halkı ve sandıktan çıkan halk iradesini yok saydıkça, sizi sandıktan çıkaran halkımız gün gelecek size gereken cevabı yine sandıkta verecek.”