Yapımcılığını George Edde ve Bahattin Öztürk, yönetmenliğini Ömer Sarıkaya'nın yaptığı filmde yerli ve yabancı oyuncuların yanı sıra ilçenin kamuda görev yapmış emekli bürokratları da yer alıyor. Aydın eski Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan’ın İçişleri Bakanı rolünü canlandırdığı filmin son sahnesinde gerçeğe yakın olması açısından gazeteciler rol aldı, İçişleri Bakanı basının sorularını yanıtladı.

"AMAÇ ULUSLARARASI DUYARLILIK OLUŞTURMAK"

Çekim öncesi basının sorularını yanıtlayan Ayhan, amaçlarının ülkemizi ve Kuşadası'nı güzellikleriyle tanıtmak olduğunu kaydetti. Film ile mülteci sorununa dikkat çekerek dünyaya mülteciler konusunda bir mesaj vermek istediklerini aktaran Ayhan, " Aylan Bebek filmi ile amacımız insanlığın yüzüne gerçekleri vurmak. Özellikle ülkemizde mülteci ve sığınmacı konusuna insanlarımız tarafından sıcak bakılmıyor. Bütün yük ülkemize kaldı. Birleşmiş Milletler ya da Avrupa Birliği’nin bu yükü Türkiye’nin omuzlarından alarak çözüm bulması gerekir. Bizim bu filmle amacımız uluslararası bir duyarlılık oluşturmak” diye konuştu.

GALANIN KUŞADASI'NDA YAPILMASI PLANLANIYOR

Ayhan, Aydın’ı film platosu haline getireceklerini, bu konuda çalışmaların sürdüğünü, Kuşadası’nın buna elverişli olduğunu, bunun için en uygun alanın Kuşadası Kongre Merkezi olduğunu dile getirerek, burasının bir film platosu haline getirilmesini istedi. Ayhan, Aydın ve Kuşadası'nın bu sayede reklamını, tanıtımını dünyaya doğrudan yapmış olacağını söyledi. Filmin bu yıl sonu ya da 2020 yılında vizyona gireceğini kaydeden Ayhan, galasının Kuşadası’nda yapılmasının düşünüldüğünü sözlerine ekledi.