İncirliova ÇMK'da, Haziran ayında yapılan seçimle göreve gelen Mustafa Aytekin başkanlığındaki yönetim, 80 bin dönüm araziyi 2 bekçi ile koruyor.
Aynı zamanda İncirliova Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten ÇMK Başkanı Mustafa Aytekin, üreticilere daha kaliteli koruma hizmeti vermek istediklerini belirterek, "Göreve geldiğimizde, iyi bir ekonomik tablo ile karşılaşmadık. Şu anda 2 bekçimiz var. Onların bile maaşlarını ödemekte ciddi anlamda zorlanıyoruz. Biz üreticimize daha iyi koruma hizmeti vermek istiyoruz ancak mevcut ekonomik durumla bunu başarmamız pek mümkün değil. Açıkçası üreticimizin bize destek olmamasının üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

YILLIK GELİRİ 240 BİN TL

Bir dönüm arazinin yıllık koruma ücretinin 3 lira olduğunu ifade eden Aytekin, "ÇMK olarak bizim sorumluluk alanımız yaklaşık 80 bin dönüm. Dönümü 3 liradan çarptığımızda üreticiden almamız gereken yıllık toplam koruma ücreti 240 bin TL ama ortada para yok. Üreticimiz malı zarar gördüğünde bizi arıyor, ama koruma ücretini ödemeye ise gelmiyor. Koruma hizmeti için üreticimizin bize ödeme yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.