Geçen sezon liglerini şampiyon tamamlayan Galatasaray ile Yukatel Denizlispor, Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun ilk maçında Denizli'de karşılaştı. Denizli, son şampiyonu 2-0 geçmeyi başardı.
Süper Lig'de son 2 sezonu şampiyon tamamlayan ve sezona TFF Süper Kupa'yı kazanarak başlayan Galatasaray, 2019-2020 sezonunun ilk maçında geçen sezon TFF 1. Lig'i şampiyon tamamlayan ve 9 yıl aradan sonra Süper Lig'e dönen Yukatel Denizlispor'a konuk oldu. Sezon öncesinde yenilenen Denizli Atatürk Stadı'nı her iki takım taraftarı da boş bırakmadı. Müsabakayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de takip etti.

Galatasaray'da ilk 11'de 3 yeni isim

Cezası bulunan ve geçirdiği ameliyat nedeniyle Denizli'ye gelmeyen teknik direktör Fatih Terim'in yokluğunda Galatasaray'da 3 yeni isim, ligin ilk maçında ilk 11'de şans buldu. Sarı-kırmızılı ekibin transferleri Jean Michael Seri, Ryan Babel ve Jimmy Durmaz'ın yanı sıra Fernando Muslera, Selçuk İnan, Younes Belhanda, Mariano Filho, Christian Luyindama, Marcao, Yuto Nagatomo ile Mbaye Diagne, ilk maçta ilk 11'de şans bulan isimler oldu.

Yukatel Denizlispor Süper Lig'e yeni isimlerle döndü 

En son 2009-2010 sezonunda Süper Lig'de yer alan ve geçen yıl TFF 1. Lig'de şampiyonluğa ulaşan Yukatel Denizlispor'da, Galatasaray karşısında geçen seneki kadrodan 4 isim, ilk 11'de görev yaptı. Yeşil-siyahlı ekipte kaleci Adam Stackhowiak, Oğuz Yılmaz, Ismail Aissati ve Recep Niyaz'ın yanı sıra kadroya yeni katılan Tiago Lopes, Cristian Sapunaru, Zakarya Bergdich, Radoslaw Murawski, Zeki Yavru, Modou Barrow ve Hugo Rodallega, ilk 11'de yer aldı. Denizlispor, Süper Lig'deki son maçını Denizli Atatürk Stadı'nda 15 Mayıs 2010'da Gaziantepspor'a karşı oynamıştı. İki takım futbolcuları, sahaya "Afetlere hazır ol" yazılı pankartla çıktı. Süper Lig'in 1. haftası açılış mücadelesinde ligin yeni ekibi Yukatel Denizlispor, son şampiyon Galatasaray'ı ağırladı Süper Lig’in 62. sezonunun ilk maçı olan Yukatel Denizlispor-Galatasaray maçı ev sahibi ekibin 2-0 galibiyeti ile sona erdi. Denizlispor'un gollleri Recep Niyaz ve Rodallega'dan geldi.

GALATASARAY İLK HAFTADA PENALTI KAÇIRDI

Geçen sezon lehine verilen 10 penaltıdan 8'ini gole çeviren Galatasaray, Yukatel Denizlispor karşısında VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. Selçuk İnan'ın kullandığı penaltıda Yukatel Denizlispor kalecisi Adam Stackhowiak, gole izin vermedi.

MARCAO TAKIMINI EKSİK BIRAKTI

Sarı-kırmızılı ekipte Marcao, ilk yarıda gördüğü iki sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Galatasaray'da geçen yıl 3 futbolcu Younes Belhanda, Badou Ndiaye ve Serdar Aziz, ligde takımlarını eksik bırakmıştı. Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca 3 oyuncu da sarı kartla cezalandırıldı.

MAÇ SONU SAHA KARIŞTI

Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun açılış maçında Yukatel Denizlispor ile Galatasaray, Denizli Atatürk Stadı’nda karşılaştı. Yukatel Denizlisporlu taraftarlar takımlarına destek verdi. Öte yandan müsabakayı tribünden takip eden Galatasaray teknik kadrosundan Hasan Şaş ile Necati Ateş, maçın ardından Denizlisporlu taraftarlarla tartıştı. Olayın büyümesi özel güvenlikler ve polisler sayesinde önlendi. Maçtan sonra stat dışında Yukatel Denizlisporlu futbolcu Zeki Yavru, bir polis memuru ile kısa süre tartıştı.

"KAZANARAK BAŞLAMAK ÇOK GÜZEL"

Yukatel Denizlispor'un teknik direktörü Yücel İldiz, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, kendileri adına zor bir karşılaşmayı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Süper Lig'e çıktıktan sonra yeniden yapılandıklarını kaydeden İldiz, "Futbolcularım özverili çalıştı. Rakibimizi çok iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum." diye konuştu. İldiz, özellikle ikinci yarıda istedikleri oyunu sergilediklerini belirterek, "Bunda rakibimizin 10 kişi kalmasının da etkisi vardı. Sahamızda kazanarak başlamak güzel." değerlendirmesinde bulundu. Denizlispor'un geçen sezondan itibaren tüm dinamiklerini birleştirdiğini kaydeden İldiz, "Camia bizi destekledi. Bugün de herkes destek oldu. 9-10 yıl sonra Süper Lig'e galibiyetle başlamak bizim için önemli." ifadelerini kullandı. İldiz, yeni transferler Olcay Şahan ve Oscar Estupinan'ın lisanslarının çıktığını ancak lisanslar İzmir'den yetişmediği için bu oyuncuları maç kadrosuna alamadıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Eksik oyuncularımızı da tamamladıktan sonra daha iyi oyun oynayacağız. 2-3 oyuncu daha almayı planlıyoruz. Milli maç arasından sonra çok daha çağdaş çok daha pozitif futbol oynayacağımızı söyleyebilirim. Bizim amacımız nerede olursak olalım, kazanma alışkanlığına sahip bir takım oluşturmak. Maçın favorisi Galatasaray'dı ama her takımın maçı kazanma yüzdesi vardı, doğru şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Bu da bize galibiyeti getirdi."

"TOPARLANMAK ZOR OLDU"

Sarı-kırmızılı ekipte cezası bulunan ve geçirdiği ameliyat nedeniyle Denizli'ye gelmeyen teknik direktör Fatih Terim'in yerine basın toplantısına katılan Galatasaray'ın yardımcı antrenörü Ümit Davala, oyuna istedikleri gibi başladıklarını, pozisyonlara girdiklerini söyledi. Maçı koparma şanslarını ellerine geçirdiklerini kaydeden Davala, şöyle konuştu: "Penaltıyı saymıyorum. Oyun içinde bunlar var. İyi tempoda devam ettik. 10 kişi kaldıktan sonra deplasmanda işiniz zorlaşıyor, rakibe direnç verdik. Dolayısıyla pozisyon olmadan gol yedik, uzaktan bir şutla. Kırılma noktası bu pozisyondu. 10 kişi kaldıktan sonra toparlanmak zor oluyor, bu nemde, bu sıcakta kolay iş değil. Telafisi olan bir maçtı. Ligin ilk maçını oynadık."

Abdurrahim Albayrak: "Bu bir nazar boncuğu"

Galatasaray'ın kulüp ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ligin ilk maçında beklemedikleri sürpriz bir mağlubiyet yaşadıklarını söyledi. İlk müsabaka olduğu için bunun telafisinin olabileceğini kaydeden Albayrak, şöyle konuştu: "Eksiklerimiz vardı, yeni transferlerimiz katılmamıştı. En son Feghouli taş ameliyatı oldu, taş aldırdı. Eksiklerimiz vardı. Önümüzdeki haftadaki maçtan itibaren seri bir şekilde galibiyetlere başlayacağız. Bunu nazar boncuğu olarak görüyoruz. Futbolcu kardeşlerime de onu söyledim. Bir nazar olarak görelim, önümüze bakacağız. Allah'ın izniyle, iyi günler hepsi bizimle olacak."  
 Albayrak, transferi gündemde olan Radamel Falcao ile ilgili bir soru üzerine, Monaco Kulübü ile iyi bir diyaloglarının olduğunu söyledi. Monaco Kulübünün çok büyük bir kulüp ve büyük bir camia olduğunu belirten Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendileriyle birbirimizi kardeş kulüp ilan ettik. En kısa zamanda Monaco Başkanı da buraya gelecek. Mustafa Cengiz başkanımızla beraber bir dostluk yemeği yiyeceğiz. Futbolcu alışverişlerinde ilk önce Monaco Kulübüyle konuşacağız, ondan sonra başka kulüplere ya satacağız ya da alacağız." Albayrak, Falcao'nun transferi ile ilgili olarak da "Taraftarların içi yüzde 99 rahat olsun. O fotoğrafı ben vermedim. Yanlışlıkla birisi tarafından verildi ve çok üzüldüm. Ondan çok daha önemli fotoğraflar var elimde. Hem ikinci başkanla yani çok iyi bir yerdeyiz, bir problem yok diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Albayrak, Mbaye Diagne'nin başka bir takıma gitmemesinin Falcao'nun transferini engellemediğini sözlerine ekledi.

Ali Çetin: "Allah gönlümüze göre veriyor"

 Denizlispor'un kulüp başkanı Ali Çetin, maçtan sonra yaptığı açıklamada, fikstür çekilmeden, 3 ay önce sezona Galatasaray maçıyla başlayacaklarını ve müsabakayı 2-0 kazanacaklarını söylediğini hatırlattı. Bunu gerçekleştirdiklerini kaydeden Çetin, şöyle konuştu: "Allah gönlümüze göre veriyor, içimizden geçeni dışımıza vuruyoruz. Öyle bir şey oldu. Allah utandırmasın, bundan sonra sürekli galip gelmek için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz."  

Recep Niyaz: "İyi başladık, inşallah iyi bitiririz"

Yukatel Denizlispor'un ve Süper Lig'de bu sezonun ilk golünü kaydeden Recep Niyaz, çok zor bir takıma karşı önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Büyük takımların ilk maç sıkıntısını çok iyi şekilde değerlendirdiklerini aktaran Recep Niyaz, "Buradan puan alacağımıza inanıyorduk. Bu, 3 puan olduğu için ayrı sevinçliyiz. Herkes çok iyi mücadele etti. Rakibimizin 10 kişi kalması bizim işimizi kolaylaştırdı." ifadelerini kullandı. Recep Niyaz, tekrar döndükleri Süper Lig'e galibiyetle başladıkları için mutlu olduklarını belirterek, "İyi başladık, inşallah iyi bitiririz." diye konuştu. Sezonun ilk golünü atmayı başardığının hatırlatılması üzerine Recep Niyaz, "Çok şükür bu anı yaşamak nasip oldu. Taraftarlarımız bize inanmaya devam etsinler, biz iyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.  

Rodallega: "Ayaklarımızın yere basması gerekiyor"

Takımının ikinci golüne imza atan Hugo Rodallega ise ilk maçta aldıkları galibiyetin çok önemli olduğunu ancak bunu sürdürmek için çalışmaları gerektiğini söyledi. Çok büyük bir rakibe karşı 3 puan aldıklarını kaydeden Rodallega, "Çok gol de kaçırdık. Penaltı pozisyonundan sonra daha iyi oynamaya başladık. Biz kazandık ama önümüzdeki maçlarda da ayaklarımızın yere basması gerekiyor. Çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmadığı için çok mutluyum. Bu sadece galibiyette olmaması gereken bir şey, her seferinde birlik olmamız gerekiyor." diye konuştu.