İYİ Parti İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak, AK Parti'nin kuruluşunun 18'inci yılı dolayısıyla açıklama yaptı. İktidar partisini sert sözlerle eleştiren Alak, "AK Parti 18. yaşını kutluyor, peki ülke olarak biz neyi kutlayacağız, memleketin içine düşürüldüğü acı hali mi?" dedi. Alak, AK Parti'nin 18 yılının 17 yılını iktidar partisi olarak geçirdiğine vurgu yaparak, "18 yılın sonundaki karnesine bakıldığında yoksulluk tabana yayılmış, gelir adaletsizliği zirve yapmış, Türk Lirası; ABD Doları ve diğer para birimleri karşısında olağanüstü değer kaybetmiş ve ekonomi tıkanmıştır. Yolsuzluk, adam kayırma, rant gibi kavramlar artık normal hale gelmiş ve bu durum ‘bal tutan parmağını yalar’ denklemi üzerinden izah edilmiştir. İhalelerle, kadrolarla büyük menfaatlerle memnun edilen mutlu azınlıklar ağızlarını doldura doldura kendileri gibi düşünmeyen herkesi hain ilan etme kolaycılığıyla ülkemizi tanıştırmıştır. Ülkemizin maliyesi damada terk edilmiş, babasının hatırına bakan ve milletvekili olan çok sayıda insan ile karşılaşılmıştır. Düşünce özgürlüğü rafa kaldırılmış, sırf siyasi görüş farklılıklarından dolayı insanlar tutuklanmış, yargılanmış ve ceza almışlardır. Yasaklarla mücadele edeceğini belirterek iktidar olan AK Parti bu 18 yılın sonunda yasakların merkezi haline gelmiştir" diye konuştu.

"FETÖ MÜCADELESİ TABANDA KALDI"

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine değinen Alak, şunları ifade etti: “Ülkemiz 2002 yılından itibaren tedrici bir biçimde planlı olarak kurum ve kurallarıyla Fetullahçı yapıya terk edilmiş, bu yapı da ülke içerisinde zulmün merkezi haline gelmiş, vatansever insanlar tasfiye edilmiş ve nihayetinde 15 Temmuz gibi kanlı bir kalkışmaya girişmişlerdir. 15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL sürecinde vatandaşlarımız FETÖ'nün siyasi ve iktisadi ayağına müdahale edilmesini beklerken bu hain yapıya kol kanat geren, methiyeler dizen siyasiler korunmuş ve kollanmış diğer yandan yüz binlerce insan birtakım irtibat ve iltisak değerlendirilerek işinden olmuş, cezaevine düşmüş, yargılanmış ve ceza almıştır. FETÖ ile mücadele tavandan tabana yapılması gerekirken sadece tabanda kalmış, öteye gidememiştir.”

"ÜLKEMİZ GÜÇ VE İTİBAR KAYBETMEKTEDİR"

Özellikle 2002 ile 2011 yılları arasında inşa edilen binaların, yapılan yol, köprü ve hastanelerin iktidar partisinin sonraki yıllarda da beslendiği bir kaynak olduğunu iddia eden Alak, AK Parti’nin kendisine yöneltilen her eleştiriyi ise yol, köprü inşası üzerinden anlamsızlaştırdığını savundu.

“Elbette ki 18 yıllık iktidarın doğal olarak ülke yararına sunduğu hizmetler, icraatları da vardır” diyen Alak, şunları kaydetti: “AK Parti bu 18 yılın sonunda güç zehirlenmesi ile bir türbülansa girmiş devası olmayan bir kibir hastalığına bulaşmıştır. Bu nedenle AK Parti'nin 18. yaşı ülkemiz için güzelliklere ve iyiliklere vesile olmamış tam aksine ülkemiz AK Parti ile geçen her gün daha da güç ve itibar kaybetmektedir.”

Alak, AK Parti’nin kuruluşunun 18’inci yılında artık Türkiye’ye bir faydasının dokunamayacağını net olarak görmesi gerektiğini söyledi.