Geçtiğimiz günlerde Denizli’nin Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından yardım kuruluşları deprezedelerin imdadına koştu. Bozkurt’ta giden sivil toplum kuruluşları arasında bulunan Kızılay Nazilli Şubesi, kuruma vekaleten verilen kurbanların etlerini deprezedelere dağıttı.

“KURBAN BAĞIŞINDA İSTENİLEN RAKAMA ULAŞTIK”

Kızılay Nazilli Şube Başkanı Mevlüt Günay, deprem bölgesine ilk ulaşan kuruluşun Kızılay olduğuna dikkat çekerek Kurban Bayramı’nda kendilerine vekalaten verilen kurbanların etlerini Bozkurt’ta yaşayan depremzede 500 aileye 5’er kiloluk paketler halinde dağıttıklarını söyledi. Şubenin uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra geçtiğimiz aylarda yeniden açıldığını hatırlatan Günay, genel merkezin istediği kotanın çok üstünde kurban topladıklarını ifade etti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

Bayram öncesinde vekaleten verilen kurbanların uygun yerlerde kesilerek konserve kutularıyla paketlendiğini ifade eden Günay, “Bu etler peyderpey ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bozkurt’ta gerçekten içimizi acıtan manzaralarla karşılaştık. Kızılay olarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Günay, Nazilli Şube Başkanı olarak ilçeye emta deposu ve kan merkezi kazandırmak için çalışmalara başladığını söyledi.