Karacasu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Mart ayında startı verilen, yemek yapacak durumda olmayan 60 yaşlıyı kapsayan “Aşevi” projesi kapsamında uzak köylerdeki yaşlılar da dahil olmak üzere 40 kişiye daha hizmet vermeye başlanacağı belirtildi.
Evlerine her gün iki öğün yetecek şekilde sıcak yemek giden yaşlılar bu projeden duydukları memnuniyeti dile getirirken proje bugüne kadar Karacasu merkez ve yakın mahallelerde devam ediyordu. Projenin genişletilmesiyle Dikmen, Yeniköy gibi uzak köylerin de dahil olmasıyla tüm mahallelere hizmet verir duruma gelineceği kaydedildi.

VALİ KÖŞGER AÇILIŞINI YAPMIŞTI


Bu ve benzer projelerin Mart ayında açılışını yapan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Öncelikle Kaymakam Bey’e bu başlattığı projeler sebebiyle teşekkür ediyorum. At sahibine göre kişner. Sayın Kaymakam Bey tecrübesiyle buraya geldi. Farkını ortaya koydu. Bu yapılan işler hakikaten farklı işler, önemli işler. Mevlana’nın da hayat öğretilerini benimsemiş kişiler olarak Karacasu’da, Aydın, Türkiye’de, Dünya’da tek bir kişi üşüyorsa, açsa, ısınmaya, yemeğe hakkımız yok. Karacasu’da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ikinci bir prosedüre tabi olmaksızın 366 ihtiyaç sahibinin, 351 tane ihtiyaç sahibi yakınının yani toplam 717 şahsın sosyal marketten her ay gıdasını, 2 ayda bir temizlik malzemelerini, yılda 3 defa da giysi ihtiyaçlarını karşılayacak olması önemli ve güzel bir şey. Bu da Karacasu’da aç kalan kimsenin kalmayacağını gösteriyor. Bu yüzden bu işte emeği geçenleri tebrik ediyorum. 60 yaşlımızın evde bakımları yapılacak, kendilerine her gün sıcak yemek ulaştırılacak. Bu da ayrıca takdire şayan bir şey. Ayrıca 307 evde bakıma ihtiyacı olan vatandaşımızın temizlik, bakım hizmetleri yapılacak. Ayrıca ev kadınlarına gelir sağlayacak projeler çok önemli” ifadelerini kullanmıştı.