Gündoğan Mahallesi'nde Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait binada hizmet veren Koçarlı Belediyesi, Orta Mahalle'de yer alan eski hizmet binasını yıkıp yerine yenisini yapmak için çalışmaya başladı. Belediye Başkanı AK Parti'li Nedim Kaplan, yeni bina hakkında bilgi verdi. Ekim veya Kasım ayında binanın yapımı için ihaleye çıkacaklarını belirten Kaplan, yeni binada belediye olarak Koçarlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte faaliyet göstereceklerini dile getirdi.

BİNADA MENDERES’İN MODERN YÖNÜ OLACAK

Koçarlı'ya 50 yıl hizmet verecek bir bina kazandıracaklarını ifade eden Kaplan, "Yeni binamız, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olacak. Burası, merhum Başbakan Adnan Menderes’in ilçesi. Sayın Menderes, Türkiye'de modernleşmenin önünü açan ilk adam. Bundan dolayı hizmet binamızda Menderes'in modern yönünü de göreceğiz" dedi.

6 KATLI OLACAK

Kaplan, yapacakları binanın 6 katlı olacağına vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bin metrekare alan üzerinde yükselmesi ve toplam 8 bin metrekare inşaat alanı olması planlanan binamız, eksi 2 kat, zemin kat ve normal 3 kattan oluşacak. Eksi 2'nci katta otopark, eksi 1'inci katta çok amaçlı devasa konferans salonu yer alacak. Zemin katta zabıta amirliği, İlçe Halk Kütüphanesi, Kadın Dinlenme Evi, halka açık tuvaletler ile kurumsal kimliği olan noter, banka, AYDEM ve benzerleri olacak. 1'inci ve 2'nci katlarda belediyemiz hizmet verecek. Üçüncü katta da 5 yıldızlı otel konforunda, içinde kafeteryası olan belediye konukevi, misafirhanesi bulunacak. Emniyet ise binanın kendi bölümünde eksi 1’inci katı arşiv, zemin katı giriş, 1’inci ve 2’nci katları da emniyet faaliyetleri için kullanacak. En üst kat, yine misafirhane. Emniyetin ve belediyenin asansörleri de ayrı olacak."

PROJE BAKANA SUNULDU

Belediyeye ait eski hizmet binasının kentsel dönüşüm uygulamasına girdiğini kaydeden Kaplan, "Eski binamızın kentsel dönüşümü ile ilgili yasal süreç devam ediyor. Bu binayı, Eylül ayı içerisinde boşaltacağız, Ekim ayında da yıkacağız. Ekim ayı sonu veya Kasım ayında da yeni binamızın yapım ihalesine çıkacağız. Yeni binamızı, eski binamızın yerine yapacağız. Projemizi Sayın Bakanımıza sunduk, Sayın Valimize de arz ettik. Yeni binamızın ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.