Baklava incirle tatlandı

Cevizlisi ve Antep fıstıklısı yapılan baklavaya Aydın'ın meşhur inciri yeni bir tat kattı. Aydınlı tatlıcının yaptığı incirli baklava satışa sunuldu.

Kazım Yörükce
ÖZEL HABER Kazım Yörükce Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Fıstıklısı ve cevizlisinin dışında vişneli, kakuleli, kestane şekerli ve narlı baklavalara bir yenisi daha eklendi. Aydınlı tatlıcı Burak Değirmenci, Aydın'ın meşhur kuru incirinden baklava yaptı.
Kurban Bayramı'nda vatandaşları İncirli baklavayla tanıştıran 'Değirmencioğlu' baklavalarının sahiplerinden Burak Değirmenci, "Aslen Gaziantepliyim. 1998 yılından beridir Aydın'dayız. Bu sektöre atıldık 2010 yılında. Daha farklı ne yapabiliriz derken Aydın'ın inciri ile Antep'in baklavasını birleştirelim dedik. Organik Aydın'ın inciri ile Antep'in baklavasının coğrafi işaret tescilleri de var. İncirli baklava yaptık. Çok farklı bir tat ortaya çıktı. İncirli baklavayı yiyen tadına doyamıyor" dedi.

DOĞAL TATLANDIRICI


Aydın'da üç şubede incirli baklavanın satıldığını belirten Değirmenci, "İncirli baklavaya ilgi yoğun. Tatlandırıcı olarak doğal incir kullandığımızdan özellikle şeker hastaları bu tatlıdan tüketiyor. İncirli baklava, yiyenlere doping etkisi sağlıyor. İncirli baklava satışından çok memnunuz. İleriki yıllarda incirli baklavanın Türkiye genelinde satışını yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

15 Ağustos 2019 - Gündem

Muhabir Kazım Yörükce


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Aydin Markaları

Aydın Ses Gazetesi, Aydin ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

0 (256) 213 16 50
Reklam bilgi

Anket Sitemizi nasıl buldunuz?