Nazilli’de dini bayramların son günü kurulan ve neredeyse yüzyıllık bir gelenek olarak devam eden gencer pazarı, Kurban Bayramı’nın dördüncü gününe denk gelen Çarşamba günü Sosyete Pazarı olarak bilinen alanda kuruldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren gencerde tezgah açan esnaf, bölgenin yöresel ürünleri olan gencer macunu, kıtır helva, kar helvası ve incirin yanı sıra çeşitli mevsim meyve ve sebzelerini de satışa sundu. Aşırı sıcaklar nedeniyle gencerin gözdesi kar helvası ve dondurma oldu.

KAR HELVASI KAPIŞ KAPIŞ GİTTİ


Özellikle öğle saatlerinde gencere gelenler havanın çok sıcak olması nedeniyle kar helvası ve dondurma satılan tezgahlarda yoğunluğa neden oldu. Karı Madran Dağı’ndan gelen Nazilli’nin geleneksel kar helvası vişne şurubuyla birleşince tadıyla damakları şenlendirirken, buzuyla yürekleri serinletti. Kar helvası sade olarak 2 lira 50 kuruştan, üzerine konulan dondurmayla birlikte ise 3 lira 50 kuruştan satılıyor.

ÖZCAN ÇİFTİ GENCERİ GEZDİ


Gencerde yine Nazilli’ye has ürünlerden olan gencer macunu, kıtır helva, incir gibi ürünler de tezgahlarda yerini aldı. Gencer macunu kilosu 20 liradan, kıtır helva 5 liradan, incir de kalitesine göre 5-10 lira arasında fiyatla vatandaşlara sunuldu. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, eşi Aslı Özcan’la birlikte sabah saatlerinde gencere giderek esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Özcan, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederken, alışveriş yapmayı da ihmal etmedi.