AK Parti, 31 Mart Köşk Belediye Başkanlığı seçiminde mevcut Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç'ın yerine veteriner hekim Nuri Güler'i aday gösterme kararı almıştı. Partisinin MHP ile oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın adayı olarak seçime katılan Güler, özellikle Millet İttifakı'nın İYİ Parti'li Adayı Veli Tuna ile kıyasıya seçim yarışına girmişti. Seçimi kazanmasını bilen Güler, eski Belediye Başkanı Kılınç'tan belediyeyi devralarak, göreve başladı. Geride bıraktığı yaklaşık 4,5 aylık görev süresini değerlendiren Güler, Köşk halkının yerel seçimlerde tercihini yaptığını ve kendisine belediye başkanlığı görevini verdiğini hatırlattı. Köşk'ü topyekün olarak düşündüğünü belirten Güler, oy tercihine bakmaksızın tüm vatandaşlara eşit şekilde hizmet ettiğinin altını çizdi.

"ŞANTİYEDE NEREDEYSE İŞE YARAYACAK ARAÇ YOKTU"


Güler, belediyeyi devraldığında araç parkında neredeyse yürüyen aracın olmadığını dile getirerek, "Greyder arızalıydı, kepçeler tamir parası ödenmediği için rehin kalmıştı. Kamyonlar askıdaydı, tekerleksiz vaziyette. Yani şantiyede neredeyse işe yarayacak araç yoktu. Çalışan iki çöp kamyonu vardı, geriye kalanlar da kiralık araçtı. Biz kiralık araçları iptal ettik" dedi.

BAKANLIKTAN DESTEK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belediyeye bir çöp kamyonu ile 200 çöp konteynırı göndereceğini kaydeden Güler, bunlar geldiğinde hizmet ederken ellerinin biraz daha rahatlayacağını söyledi.

"İŞÇİ MAAŞLARINI AKSATMADIK"


Göreve geldiğinde belediyede 6 ay maaşını hiç almamış personelin olduğunu aktaran Güler, "Biz, işçi maaşlarını hiç aksatmadan bu zamana kadar ödedik, ödemeye de devam ediyoruz. Bunu, belediyenin kendi öz kaynakları ile yapıyoruz. Biz, işçinin parasının alın teri kurumadan verilmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

"ÖZ KAYNAKLARIMIZLA AYAKLARIMIZIN ÜZERİNDEYİZ"


Güler, belediyeye kaynak oluşturduklarını belirterek, "Belediyenin mülkünü kullanan ancak uzun zamandır kira ödemeyen insanlar vardı. Bu insanlar, bize güvendi ve kiralarını belediyeye getirdi. Kira sözleşme süresi dolan dükkan, iş yeri ve arazi gibi belediyenin ne kadar malı varsa hepsini yeniden ihaleye çıkardım. İhaleye girmek isteyen mevcut kiracılar, belediyeye olan borçlarını ödedi. Böylelikle önemli bir gelir elde ettik. Bununla, kira ve emlak vergisi ile bugünlere kadar geldik. Belediye olarak kendi öz kaynaklarımızla ayaklarımızın üzerindeyiz" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİLİK BİZE ULAŞAN DEVLET DESTEĞİ YOK"


Kendilerine şimdilik ulaşan hiçbir devlet desteğinin olmadığını dile getiren Güler, "Bizden önceki yönetici arkadaşlar, devletten gelecek olan kaynakları temlik göstererek, onun karşılığı olarak farklı bankalardan kredi kullanmışlar. Bundan dolayı İller Bankası’ndan para belediyemizin hebasına düşmeden gidiyor. Hatta bu para da kredilere yetmiyor. Şu an için bize ulaşan hiçbir devlet desteği yok" dedi.

"ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİK"


Tüm olumsuzluklara rağmen kısa sürede önemli mesafe kat ettiklerini bildiren Güler, “Bahçe yollarını düzenledik. Mezarlıklarımızı temizledik. Sokak temizliğine önem verdik. Park ve bahçelerimizin bakımlarını yaptık. Yollarımıza parke taşı döşedik. Kısa sürede birçok hizmet yaptık. Tüm bu hizmetleri ise araçlarının depolarına mazot koyacak parası olmayan, 6 aydır personelinin maaşını ödeyemeyen belediyenin gücü ile yaptık” şeklinde konuştu.

ATİLLA KOÇ PARKI


Güler, proje üretmeye başladıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çay kenarında vatandaşa verdiğimiz bir söz vardı, millet parkı. Onunla ilgili Aydın'daki tüm yazışmaları tamamladık, dosya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gitti, Maliye’den parkın yeri bize tahsis edilecek. Allah nasip olursa Atilla Koç Parkı yapacağız. Bunun için 500 bin TL para çıkardık.”

İTİBAR KAYBI


Geçmiş dönemde Köşk Belediyesi'nin itibar kaybı yaşadığını savunan Güler, “Köşk Belediyesi, inanılmaz bir itibar kaybı yaşamıştı, biz göreve geldikten sonra bunu iliklerimize kadar hissettik. Örneğin bir yağ filtresi alacağız, personeli esnafa gönderiyoruz, esnaf 'Vermem arkadaş' diyor. Köşk, çok itibarsızlaştırılmış bir belediye haline gelmişti. Belediyemizin şu andaki konumuyla kime telefon etsem, talebimiz yerine getiriliyor. Azda olsa geçmişte yaşananlardan dolayı belediyemize halen tepki var” dedi.

“BORÇLARI KAPATACAĞIZ”


Güler, kendisine hedef edindiğini dile getirerek, “İlk olarak Köşk esnafımıza olan borcu, daha sonra çevre esnafa olan borcu kapatacağız. Ardından da geçmişteki işçi alacaklarını ödeyeceğiz. Kaynaklarımız biriktikçe ödeme yapacağız” ifadelerini kullandı.

PERSONELE AYAR


Belediye personeli yapısının istediği gibi olmadığını kaydeden Güler, benzer özellikleri olan çok sayıda personele sahip olduğunu söyledi. Belediyeye katkısı olmayan personellerle yollarını ayıracaklarını kaydeden Güler, “Belediyenin çalışma şartlarına ve hizmet modeline uymayanlarla yolumuzu ayıracağız. Kimseyi kara gözü, kara kaşı için belediyede tutmayacağız. Personellerin belediyemize ne kadar katkısı, ne kadar yararı var diye bakıyoruz. Katkısı olmayanı, hatta zararı olanı belediye bünyesinde tutmamız mümkün değil” dedi.

“KİMSEYE KARŞI ÖN YARGIM YOK”


Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerine de değinen Güler, “Sayın Özlem Çerçioğlu ile bir-iki defa görüşme imkanımız oldu. Benim kimseye karşı ön yargım yok. Öyle ‘O CHP’li, biz AK Parti'liyiz’ diye bakmıyorum. Seçime kadar siyasi kimlikler olabilir ama seçildikten sonra siyasi kimliği bir yere koymak zorundasın. Büyükşehir Yasası’nda bir iç içe yapı var. Büyükşehir Belediye Başkanı, aynı zamanda benim de başkanım, Köşk’ün de belediye başkanı aslında” diye konuştu.
Sadece kendisini değil, Köşk Belediyesi’ni temsil ettiğini anımsatan Güler, ilçede yaşayan 27 bin 500 vatandaşın yaşam kalitesi ve refahını yükseltmekten sorumlu olduğunu, belediyenin kıt kaynak ve imkanlarıyla halkın taleplerini karşılamaya çalıştığını sözlerine ekledi.