TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti Efeler İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği bayramlaşma töreni katıldı. Partililerle bayramlaşan Savaş, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

“OYLARIMIZ ARTTI”


Seçim döneminde tüm teşkilatlar olarak çok çalıştıklarını belirten Savaş, “Gönül isterdi ki Aydın’da da Büyükşehiri alalım, iktidarın verdiği güçle birlikte kaybolan yılları telafi edelim, kazanan Aydın olsun. Ama nasip olmadı. Biz çalıştık, projelerimizi anlattık. Köy köy, mahalle mahalle her tarafı dolaştık. Nasip olmadı. Ama başımızı öne eğecek bir sonuç almadık çok şükür" dedi. AK Parti'nin Aydın'da oylarını artırdığına dikkat çeken Savaş, şu ifadeleri kullandı: "Cumhur İttifakı Aydın’da 300 bin oy aldı. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı 270 bin oy almıştı. 30 bin daha fazla oy aldık ama yetmedi. 24 Haziran’da milletvekili sayısını artıran 4 ilden biri olan Aydın, yine ivmeyi yukarı doğru, burnunu yukarı doğru çıkartmış, yoluna devam eden bir teşkilat olduğunu gösteriyor. İnşallah teşkilatlarımızla hep birlikte, 2023 hedeflerini gerçekleştireceğiz. Yerel seçimlerde emeği geçem herkese teşekkür ediyorum. Başta il başkanım, kadın kolları ve gençlik kolları başkanım olmak üzere teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“DEĞİŞİM OLACAKTIR”


Seçimin geride kaldığını ifade eden Savaş, "Her seçim bir imtihandır. İmtihandan çıktıktan sonra ben nerede hata yaptım diye sorgulamak gerekir. Biz de arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde, nerede hata yaptık diye istişaresini yapıyoruz. Seçim sadece 3 aylık çalışmayla kazanılmıyor. Seçimin ertesi günü yeniden seçim süreci başlıyor. Bizim seçimsiz olacak 4 yılı iyi değerlendirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Kongre sürecine ilişkin de değerlendirmeler yapan Savaş, parti içinde yaşanan tartışmalarla ilgili uyarılarda bulunarak “Teşkilatlar güçlüyse parti güçlü, parti güçlüyse hükümet güçlü, hükümet güçlüyse Türkiye güçlüdür. Biz teşkilatların emrindeyiz. Elbette kongre sürecinde değişimler olacaktır. 17 yıldan bu yana AK Parti bu ülkeyi değiştirdi, dönüştürdü, bu ülkeyi büyüttü. Kendini de yenileyerek buraya geldi. Önümüzdeki dönem değişim zamanında bunlar gerçekleşecektir zaten. Bugünden fitne fesat sokmamak lazım" dedi.