Nazilli Öğretmenevi’nde, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak'ın ev sahipliğinde kurban bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu bayramlaşmaya AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın yanı sıra Gençlik Kolları Başkanı Furkan Efkan Kırlıoğlu, Kadın Kolları Başkanı Serpil Ateş Akkaya, Nazilli eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve partililer katıldı. Bayramlaşmada İlk olarak konuşan ve herkesin bayramını kutlayan AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, “31 Mart Yerel seçimlerinden sonra gördük ki muhalefette zafer sarhoşluğu var. Bu sizi yanıltmasın. 17 yıldır iktidarda olan partimiz girdiği her seçimi kazandı. Bu güne kadar kaybettiğimiz bir seçim olmadı. 31 Mart’ta yüzde 52 oy aldık. Yerel yönetimlerde de yüzde 49 başarı yakalamışız. Sanki zannediyorlar ki siyasi bir boşluk oluşmuş gibi davranıyorlar. Çok şükür ki Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başımızda, vekillerimizle teşkilatlarımızla dimdik ayaktayız” dedi.

"İNCİRE ZARAR VERİLİYOR"


Herkesin kurban bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan AK Parti Aydın milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, jeotermal tartışmalarına açıklamalarıyla katıldı. Jeotermal tartışmalarıyla Aydın'ın en büyük ihracat kalemine biri olan incire zarar verildiğini ifade eden Milletvekili Savaş, “İnsanımızın geleceği bizim için çok önemli. Jeotermalin olumlu ve olumsuz yönleriyle ilgili bir rapor hazırlatıyoruz. Sonucu kamuoyuyla paylaşacağız. Bu konuda hassasiyetimiz yüksek. Ancak bu konuda bilgi sahibi olmadan fikir beyan edenler var. Bazı sivil toplum kuruluşları da buna dahil. İncir ve zeytin üreten çiftçimize ihanet ediyorsunuz. İncir alanların ekmeğine de yağ sürüyorsunuz. Bu dedikodular mahsulün çıkacağı zaman ayyuka çıkıyor. İncirde son 10 yılın en iyi sezonu yaşanıyor” dedi.

“BU İŞİN PEŞİNDEYİZ”


İptal edilen Aydın-Denizli otoyolu ihalesiyle ilgili de konuşan Mustafa Savaş, “İhaleyi kazanan firma sözleşme imzalamaya gelmedi. İhalenin iptal olması nedeniyle bazı kesimler mutlu. Birileri bu ihalenin iptali nedeniyle mutlu oldular. Yetkililerle yeniden konuştuk süreç tekrar başlatılıyor. İhale yeniden yapılacak. İstanbul’dan Antalya’ya uzanan bu otoyol bizim için çok önemli bu işin peşindeyiz. 2023’e kadar bu işi bitireceğiz” dedi.

“SEÇMENİN KARARINA SAYGILIYIZ”


31 Mart yerel seçimlerinin değerlendirmesini de yapan Milletvekili Savaş, seçimlerde emeği geçen partililere teşekkür etti. Savaş, “Bir daha ki seçimde hata yapmak için nitelikli bir muhasebe yapılması gerekiyor. Cumhur İttifakı 24 Haziran genel seçimlerine oranla 31 Mart’ta oyunu arttırdı. Seçimlerde yapılacak projeler konuşulmadı. Mart ayında Suriye meselesi, patates-soğanı konuştular. Çok şükür Türkiye genelinde birinci parti olduk. Aydın’da da başımızı öne eğdirmedik. 24 Haziran'da 270 bin olan Cumhur İttifakı oyunu 300 bine çıkardık. Seçmenimizin kararına saygılıyız” dedi. İMZA : HARUN REŞİT