Aydın’ın ilçesi Koçarlı’da İkizdere Barajı’ndan içme suyunun verilmesi üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi, pankart ve afişler hazırladı. ‘Su gibi ömrünüz olsun’ ve ‘İçme suyumuz Koçarlı’ya hayırlı olsun’ yazılı şeklinde afişler hazırlayan CHP’li Büyükşehir Belediyesi, afişleri ilçenin cadde ve sokaklarına astırdı. Asılan pankartlar ise Koçarlı Belediyesi ekipleri tarafından söküldü. İlçede yaşanan krizle ilgili Koçarlı Belediye Başkanı AK Partili Nedim Kaplan, açıklamalarda bulundu.

“PARA MİLLETİN PARASI”


Koçarlı’nın içme suyunu getiren kurumun DSİ olduğunu kaydeden Başkan Kaplan, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Koçarlı’yı içme suyu ile buluşturacağız diye söz verdi. Şuanda Koçarlı içme suyu ile buluştu. Ancak Koçarlı’yı içme suyunu kavuşturan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi değil, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bu projenin temelini atan dönemin Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ yetkilileri ve o dönemde Koçarlı-Bağarası Sulama Birliği Başkanı olan şahsımdır. Bu proje ne CHP’li Çerçioğlu’nun ne de CHP’li tetikçilerin eseri. Bir kuruş paraları bu yatırımın içerisinde yok. Tamamı 9 milyon 300 bin liraya mal olmuş bu proje DSİ tarafından karşılanarak yapıldı. Hizmette faydaları olmadığı gibi bizi engellemeye de çalıştılar” diye konuştu. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin astığı afiş ve pankartları kendisini söktürdüğünü belirten Başkan Kaplan, “Yatırım kim yaparsa yapsın millet için yapar. Para, milletin parası kimsenin babasının malı değil. Bu projede CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin bir kuruş parası olsa sonuna kadar alkışlarım. Hükümet yetkililerine ve DSİ’ye teşekkür ediyorum diye bir yazı yazsa idiler bu pankartları söktürmezdim. Bunlar emek hırsızı” şeklinde konuştu.

“HİZMET BİNASI KOÇARLI’NIN”


Mevcut belediye binasında hizmet vermelerinden dolayı kendisiyle ilgili ‘sığıntı başkan’ benzetmeleri yapıldığını kaydeden Başkan Kaplan, “Bu bina Koçarlı’nın malıdır, Koçarlı halkınındır. Bu bina Büyükşehir Belediyesi’nin malı değildir. Biz bu binayı boşaltmayacağız. Bina ilgili tahsisi belediye meclisi kararıyla iptal ettik. Şuandaki hukuki süreçte binanın sahibi Koçarlı Belediyesi yani Koçarlı halkınındır. Bunu herkes bilsin. CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da bilsin CHP’nin silahşörleri de bilsin. Ben sığıntı değilim. Binayı tahliye etmeyeceğiz. Biz Koçarlı’ya yeni binamızı yapacağız. Ekim ayı içerisinde ihale aşamasını tamamlamak istiyoruz. Yeni binamızı yaptığımızda da başkanlık makamı ve bir kısım birimlerimiz, bu binanın 3 katında hizmete devam edecek” dedi.

MÜFETTİŞ İNCELEMESİ DEVAM EDİYOR


CHP’li eski Başkan Mutlu Öztürk döneminde yaşanan bazı olaylarla ilgili müfettişlerin inceleme başlattığını kaydeden Kaplan, “Koçarlı Belediyesi denetleme geçiriyor. CHP’li Mutlu Öztürk döneminde taş ihalesi yapmışlar ama usulsüzlük var. 2.7 trilyona ihale etmişler. Bu iş için 1 trilyon da Halkbank’tan kredi çekmişler. 1,7 milyon lira da yükleniciye borç var. Kamuoyuna açıklayacağız” diye konuştu.