Kurban Bayramı bayramlaşması, Efeler ilçesindeki Devlet Su İşleri’ne ait dinlenme tesislerinde gerçekleşti. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten ile kaymakam, belediye başkanı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı etkinlikte kent protokolü bayramlaştı.
Kurban bayramının vatandaşlar arasında kaynaşma içerisinde kutlandığını belirten Vali Köşger, “Memleketimizde güzel bir bayramı hep birlikte idrak ediyoruz. Türkiye’nin bütün köşelerinde olduğu gibi bugün Aydınımızda da el ele gönül gönüle bütün kesimlerin bir arada olduğu huzur içinde bir bayramı idrak ediyoruz” dedi.

SÜRÜCÜLERİ UYARDI


Aydın’da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini dile getiren Vali Köşger, özellikleri sürücüleri trafikte dikkatli olmaları çağrısında bulunarak, şunları söyledi: “Tarım açısından şu dönemde gerekli bir sıcaklık ama trafikte araç kullananlar açısından dikkat edilmesi gereken bir husus. Bayram dolayısıyla fazlaca seyahat edeceğimiz bir dönemdeyiz. Bu sıcaklık sürücülerin dikkatini dağıtacağı ve yorgunluğunu arttırıcı bir durum oluşturuyor. Bu anlamda sürücülerimizin daha sık mola vererek, sıcaklıkla ilgili daha tedbirli davranmalarını tavsiye ediyoruz.”

AYDIN’IN HER GÜNÜ BAYRAM OLSUN


Vali Köşger, “Bayramda trafik yoğunluğu çok arttı. Dün havadan Aydın’ın ana arterleri üzerinde bir gözlem yaptık. Yaklaşık saatte 3 bin araba Kuşadası, Didim istikametine seyir halinde olmak üzere günlük 60 bin araçlık bir trafik akışı söz konusu. Emniyet ve Jandarma güçlerimiz hepsi vazifelerinin başında, bayram boyunca vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için gerekli bütün tedbirleri alıyorlar. Sağlık, itfaiye ve belediye birimlerimiz vazifeleri başında çalışıyorlar. Bu sene Aydın’da tarım ürünlerinde güzel bir sezon bekleniyor. İnşallah Aydın’ın her günü bayram olsun diyoruz” diyerek Aydınlı vatandaşların da bayramını kutladığını ifade etti.
Bayramlaşma törenin ardından Vali Köşger huzurevi, hastane, cocuk evi, jandarma ve Polis Okulu'nu ziyaret etti.