Karacasu genelinde olduğu gibi bayram namazı saat 06.53’te kılınmaya başlandı. Çarşı Cami’nin restorasyon geçirmesi sebebiyle Burmalı Camii birkaç bayramdır olduğu gibi daha da kalabalık olurken cami adeta dolup taştı. İçeride yer bulamayan vatandaşlar bahçeye serilen halı üzerinde namaz kıldı. Bayram çıkışı cami cemaati bayramlaşmak için sıraya girdi. Mahalle halkı ile uzak ve yakından gelenlerden oluşan cemaat bayramlaşarak bir geleneği
sürdürmenin sevincini yaşadı. Bayramlaşma, Dellanzade ve İstiklal Caddesi kesişiminde bulunan tarihi Burmalı Camii’ndeki tarihi Dellanzade Sokaktan başlayıp üniversite yolu olarak da bilinen İstiklal Caddesine kadar devam etti.

203 YILLIK CAMİ


İlk yapılış tarihi 1815 olan Burmalı Camii, 2004 yılında tadilattan geçti. Cami girişinde bulunan kitabede Hüseyin Kuruüzüm'ün yazdığı Karacasu’da Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi Kitabeleri isimli kitaptan aktarıldığına göre, "Hanizade Es Seyyid Ahmed, dostlarının yardımıyla, fikirleriyle, gayretleriyle Allah kullarını menbena ilkesi gereğince tamiri gerçekleştirdi. Rüşdi bir er geldi tarihini söyledi. Kıyamet gününe kadar Yüce Allah onu şereflendirsin (1815)" ifadeleri yer alıyor.