Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, Cincin Mahallesi'ni ziyaret etti. Muhtar Ergün Erdoğan ile birlikte karpuz tarlalarını gezen Akın, üreticiler ile bir araya geldi.

"KARPUZUMUZ TARLADA BEKLİYOR"

Üreticilerden 86 yaşındaki Sadık Fidan, 6 dönümlük tarlasına oğlunun karpuz diktiğini belirterek, "Biz henüz hiç karpuz satmadık. Karpuzumuz tarlada bekliyor. Oğlumu arayıp tarlaya karpuz bakmaya geleceğini söyleyen çok ama gelen, giden yok" dedi.

"40 KURUŞ, ÇİFTÇİYİ KURTARMAZ"

Muhtar Ergün Erdoğan da, Cincin'de bin dönümlük alanın karpuz olduğunu söyledi. Karpuzun bu yıl üreticisini memnun etmediğini savunan Erdoğan, "Geçen yıl karpuz ekimi azdı, bu da karpuzun para etmesini sağladı. Bu yıl ise Aydın ve Türkiye'nin birçok yerinde karpuz ekimi yapıldı. İlk çıktığında karpuzun toptan kilogram fiyatı 75 kuruştu, şimdi bu fiyat 40 kuruşa kadar düştü. Pazarda da karpuzun kilogram fiyatı 1 lira. 40 kuruş, çiftçiyi kurtarmaz. Karpuzun gideri çok. Elektriği, suyu, icar parası, işçiliği ve daha birçok gideri var" diye konuştu.

SERTİFİKA ÖNERİSİ

Cincin'in Türkiye'nin en iyi karpuzunun yetiştirildiği yerlerden birisi olduğuna işaret eden CHP İlçe Başkanı Hasan Akın ise Cincin karpuzunun sertifikalı hale getirilmesi durumunda çok daha iyi fiyatlara satılabileceğini ifade ederek, "Vatandaşlar, başka yerlerden aldıkları karpuzu bile Cincin karpuzu diye pazarlıyorlar. Bu durum, Cincin karpuzunun imajına büyük zarar veriyor, fiyatını da düşürüyor. Bunu önlemek için sertifika şart. Sertifikalı hale geldiğinde Cincin karpuzu, çok daha iyi fiyata satılacaktır" dedi.

"ALLAH ÇİFTÇİMİZİN YARDIMCISI OLSUN"

Çiftçilerin halinin içler acısı olduğunu iddia eden Başkan Akın, "Üreticilerimizle sürekli bir araya geliyoruz. Yaptığımız görüşmelerde kendileri üretim maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, parayı üreticinin değil satıcının kazandığını söylüyorlar. Allah çiftçimizin yardımcısı olsun. Ancak yetkililer de çiftçilerimizin feryatlarını bir an önce duymalı ve bir şekilde kendilerine destek olmalı" şeklinde konuştu.