Meslek yaşamında 50. yılını dolduran, imza attığı binlerce haber, unutulmaz televizyon programlarıyla bir medya fenomeni olan Uğur Dündar'ın belgeseli, Tarihi Kervansaray’da düzenlenen etkinlikle sevenleri ile paylaşıldı. Etkinliğe, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, filmin yönetmeni Gökmen Ulu ve Uğur Dündar katıldı.

“DOĞRU HABER VEREN NADİR GAZETECİLERDEN”

Belgeselin gösteriminin ardından konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Uğur Dündar’ın yaşamını doğrulara adamış bir gazeteci ve yazar olduğunu belirterek, “Öncelikle filmin yönetmeni Gökmen Ulu dostumu böyle bir işe imza attığı için tebrik etmek istiyorum. Uğur Dündar çocukluğumdan beri takip ettiğim dürüst bir gazetecidir. Bize her zaman doğru haberi veren nadir gazetecilerdendir. Bizleri kırmayıp bugün aramızda bulunduğu için kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

“BUNDAN SONRA DA HEP DOĞRULARI SÖYLEYECEĞİM”

Belediye Başkanı Ömer Günel’in ardından konuşan Usta Gazeteci Uğur Dündar, Kuşadası’nda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek davetlerinden dolayı Günel’e teşekkür etti. Doğruları haberleştirmeye devam edeceğini belirten Usta Gazeteci Dündar, “Sizlere 50 yıl boyunca her zaman doğruları aktarmaya çalıştım. Arkasında durmayacağım hiçbir iş olmadı. Bundan sonraki yaşamımda da kimseden korkmadan hep doğruları söyleyeceğim. Film gösterimine katılan herkese teşekkür ederim“ diyerek, kendisini izlemeye gelen sevenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇARPICI HABERLER VE RÖPORTAJLAR VAR

Yönetmenliğini Gökmen Ulu'nun yaptığı, 82 dakika süren belgeselde Dündar'ın kısa kesitlerle çocukluğu, gençliği ve okul yılları, ağırlıklı olarak mesleki nitelikleri ve karakteristik özellikleri anlatılıyor. Filmde Dündar'ın çarpıcı haberleri ve televizyon yayınlarından örnekler de serpiştirildi. Bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış bazı görüntüler de ilk kez bu filmde yer aldı. Yapımın etkileyici noktalarından biri de kullanılan müzik eserleri oldu. Giriş ve jenerikte Türkiye'nin evrensel değerlerinden Fazıl Say'ın “Kumru” adlı eseri yer alırken, dünya çapındaki klasik müzik bestecisi Can Atilla'nın “İnanç ve Zafer” isimli eseri kullanıldı. Belgeselde Uğur Dündar'ın birlikte çalışmış olduğu ve yaşamına tanıklık eden birçok kişi ile röportajlar da yapıldı.