Olay, Turanlar ile Karaağaçlı mahalleleri arasındaki DSİ'ye ait sulama kanalında meydana geldi. İncirliova ilçesinde sıhhi tesisat işi yapan Zafer Bartın, yanında çalışan Salih Arıkan ile birlikte kanal kenarında alkol aldı. Arıkan elindeki alkol şişesini sulama kanalına atmak isterken dengesini kaybederek suların içine düştü. Arıkan suyun içinde çırpınırken Zafer Bartın kalfasını kurtarmak için arkasından suya atladı. Suda akıntıya kapılan Arıkan ile Bartın bir süre sonra gözden kayboldu.

OĞLU GÖZLERİ ÖNÜNDE BOGULDU

Olayın gerçekleştiği yerde bulunan Müşerref Arıkan, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgede arama çalışması başlatıldı. DSİ tarafından suyun debisi düşürüldü. Marmaris'ten su altı arama ekibi de suya düşenleri aramak için bölgeye geldi. Arama çalışmaları sırasında saat 04.00'te Salih Arıkan'ın cansız bedenine ulaşıldı. Oğlunun acı haberini alan anne Müşerref Arıkan sinir krizi geçirdi.

CESEDİ 12 SAAT SONRA BULUNDU

Gece saatlerinde ara verilen arama çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı. Dalgıç polisleri, sulama kanalında yaklaşık 3 kilometrelik alanı yaya olarak taradı. Karaağaçlı mevkiinde bulunan sığ alanda çalışmalarını yoğunlaştıran dalgıçlar, düştüğü noktadan 3 kilometre uzakta 12 saat sonra Bartın’ın cesedine ulaştı. Sudan çıkartılan cenaze otopsi için Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesine gonderildi. Bartın'ın aci haberini alan yakınları yasa boğuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.