Bir kesimin başta incir olmak üzere Aydın’da marka olan tarım ürünlerini kötülemek için adeta yarıştığını savunan Köşger, “Bu ürün batılı bir ülkenin elinde olsaydı, emin olun eczanelerde ilaç olarak tek tek paket içinde satarlardı. Ama ülkemizdeki bir takım aymazlar, kendini bilmezler incire kulp takacağız, ayıp takacağız diye bazı gayretler içindeler. Buharkent inciri de onlara en güzel cevap” ifadelerini kullandı.

“BU MİLLETE İHANET EDİYORLAR”


Aydın’ın bu sene incirde çok güzel bir sezon yaşadığını ifade eden Köşger, “İncir açısından son 20-30 yılın en güzel sezonu. Allah bozmasın. Sonuna kadar devam ettirsin. Bu festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Elimizde dünya çapında Aydın’ın markası olmuş ürünü inciri karalamaya çalışanlara rağmen, onların yaptığı yanlış işlere rağmen, inciri tanıtan her anlamda tanıtan incirimizi katma değer açısından daha değerli hale getirecek bütün çabalara şükranlarımı sunuyorum. Birileri Aydın’ın en kıymetli ürününü, binlerce ailenin geçim kaynağını, dünyada Aydın’ı tanıtan ve Avrupa Birliğinde tescil edilmiş olan kuru ve taze inciri ayıplı hale getirmeye çalışıyorlar. Kendi ürünümüzü kendileri ayıplı hale getiriyorlar. Bu millete ihanet ediyorlar. Bu millete zarar veriyorlar. Onlara rağmen böylesi tanıtıcı festivallerin yapılıyor olması çok doğru ve yerinde bir iş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bunun örneklerinin artması lazım” dedi.

“DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK”


İncirden nasıl daha fazla yararlanılabileceği üzerine kafa yorulması gerektiğine dikkat çeken Köşger, “Bizim oturup her düzlemde şunu konuşuyor olmamız lazım. Bu dünyada eşi, emsali olmayan ve dünyada ne kadar üretilirse üretilsin, ihracatta karşılığı olan bu ürünü miktar açısından, ne kadar arttırabiliriz işte bununla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Geçmiş Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu’na ve şimdiki Bakanımız Bekir Pekdemir’e bir teşekkür de ben etmek istiyorum. Aydın’ın bozuk orman alanlarının incir sahalarına açılmış olması Aydın’ımız için çok önemli bir adım. Burada bu ürünü ne kadar üretebilirsek bunun dünyada karşılığı var. Bozuk orman alanlarında orman teşkilatımız incir yetiştirip incir ağaçları dikip çiftçilerimize dağıtacaklar. Aydın’da incir üretim alanlarını genişletecek. Dünyada Aydın Menderes Ovası'nın dünyada bir benzeri yok” ifadelerini kullandı. “EN İYİ İNCİR, EN ESKİ JEOTERMALİN BULUNDUĞU İLÇEDE”
Jeotermalin zararlı olduğuna yönelik en iyi cevabın Buharkent’te yetişen lezzetli ve kaliteli incirler olduğunu ifade eden Köşger, “Düşünmemiz gereken ürünümüzü daha kıymetli hale getirip daha çok pazarlayabilmek olmalı. Bakın her yerde söylüyorum, bu ürün batılı bir ülkenin elinde olsaydı, emin olun eczanelerde tek tek paket içinde satarlardı. İlaç diye alırdınız. Ama biz elimizdeki ürüne kulp takacağız, ayıp takacağız diye bir takım aymazlar, bir takım kendini bilmezler bazı gayretler içindeler. Onlara da buradan cevabımızı vermiş olduk. Zaten Cenab-ı Hak tarlalarda, bahçelerde verdi cevabını. Buharkent jeotermalin dibinde, en eski santrallerin bulunduğu ilçe. Burada incirin en kalitelisini, en güzelini yiyoruz” şeklinde konuştu.