Açılışta konuşan protokol üyeleri emeği geçenlere teşekkür edip diğer ilçelere örnek olmasını diledi. Mehmet Erol ise bir çöplüğü cennete dönüştürdüklerine vurgu yapıp Millet Bahçesi'ne “ Buharkent Belediyesi 15 Temmuz Millet Bahçesi” adını verdiklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Millet Bahçesi Projesi, Aydın’da ilk olarak Buharkent ilçesinde hayata geçti. Belediye Başkanı Mehmet Erol öncülüğünde hayata geçen Millet Bahçesi'nde bin 800 metrekarelik iki adet yapay gölet, göletleri birleştiren şelale, bisiklet ve yürüyüş yolları, paten pistleri ve jimnastik alanları bulunuyor. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un ev sahipliğinde Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim, Buharkent Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşların katılımıyla açılan Millet Bahçesi'ne alınan meclis kararı ile Buharkent Belediyesi 15 Temmuz Millet Bahçesi adı verildiği açıklandı. CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Aydın’ın ilk millet bahçesi olma özelliğine sahip bir millet bahçesini Buharkent’e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Erol, “Aydın’ın ilk millet bahçesi. 2014 yılında göreve gelir gelmez proje uygulayacağımız yerlerle ilgili olarak biz o zaman drone yoktu, paraşütle videolar çektik. Burası mezbelelikti, bir çöplüktü. Dere ıslah edilmediği için ilçemiz taşkın riski taşıyordu. Nazmi Kömürlü başkanımız döneminde dikilen ağaçlar ilerleyen dönemlerde bakımsız kalmıştı. Bu ağaçları diktiği için ben kendisine teşekkür ediyorum. 35 bin metrekarelik büyük bir alan burası. Buradan başlıyor, karayoluna kadar uzanıyor. İçerisinde bir bisiklet yolu, yürüyüş yolu, iki gölet ve bu göletleri birbirine bağlayan şelalemiz var. İki tane kafeterya, kaykay alanı, jimnastik alanı, spor alanı çocuk oyun alanı ve piknik alanı var. Her kesimden insanın ihtiyacını karşılayabilecek, gelip burada kullanabileceği alan var. Oturma grupları, kafeterya, çarpışan kanolar gibi eklenecek. Onlarla çok güzel bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

ADINI AÇIKLADI

15 Temmuz’un önemine vurgu yapan Erol, “15 Temmuz şehitlerini rahmetle, minnetle anıyoruz. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız diyorduk. Bu ayki meclisimizde isim belirleme hususunu gündeme aldık. Buranın adı Buharkent Belediyesi 15 Temmuz Millet Bahçesi. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi, hayatta olmayan gazilerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet, şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de uzun ömürler ve şifalar diliyorum. Hayırlı olsun 15 Temmuz Millet Bahçesi. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun. Burası yoğun bir ilgi görüyor” dedi.

CENNETE DÖNÜŞTÜ Erol, sözlerini, “Bu alanla birlikte şimdiye kadarki yeşil alandan daha fazlasını yaptık biz. Daha önce kişi başına düşen yeşil alan miktarı 4 metrekareydi. Şimdi 9 metrekare oldu. Ortalamanın çok çok üstündedir. Biz bunları 10-12 metrekareye çıkaracağız. Ben burada bir önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyorum. Kendisini arayıp teşekkür ettim. Uygun olsaydı gelecekti. Siz olmasaydınız bu dere ıslahlarını gerçekleştirmezdik, biz de bu bahçeyi yapamazdık dedim. Bu dere ıslah oldu. Bu dere ıslah olunca burası çöplükten kurtuldu. Sonra peyzaj çalışması ile bir cennete dönüştü. Kendisine şükranlarımı sunuyorum” şeklinde sonlandırdı. Açılışta konuşan diğer isimler Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Milletvekilleri Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim, Mehmet Erol’u tebrik edip diğer ilçelere de örnek olmasını dilediler.