Söke Güzel Bir Anadolu’ adlı eser dizisinin üçüncünün tanıtımı, Söke Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, ADÜ Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Uludağ Üniversitesi’nden Priene Kazı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Hakan Mert, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Söke’li yazarlar ve kitap dostları katıldığı tanıtım toplantısı kütüphane Müdürü Fatih Akbaba’nın açılış konuşması ile başladı.

“BU ÇORBADA TUZUMUZ OLSUN İSTEDİK”

Hazırlanan eserin basımında destek olan Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, daha önce yayınlanan eserlerin Söke’ye kazandırılmasına destek veren Kaymakam Kurtbeyoğlu ve Söke Belediyesi’ne teşekkür ederek “Dizinin üçüncü bölümünde Söke esnafları ve kaybolmaya yüz tutan meslekler olunca bu çorbada tuzumuz olsun istedik” dedi. Tanıtım toplantısında daha önce yaptığı araştırmaları ile Söke tarihine ışık tutması ile dikkat çeken ve yayınlanan eserde Söke nin meslekleri ile ilgili araştırmaları bulunan yazar Caner Genç’in babası Avukat Mustafa Genç de yapılan çalışmaların Söke tarihine, kültürüne katkı yapan çalışmalar olarak düşündüğünü söyleyerek “Mutlaka eksikler vardır, bizden sonra gelecek araştırmacıların bu eksikleri tamamlayacağını da düşünüyorum” dedi.

“SÖKE KÜLTÜR AÇISINDAN ZENGİN”

Araştırmacı yazar Caner Genç de tanıtımda yaptığı konuşmada, ‘Söke Güzel bir Anadolu’ isimli kitap serimizi bir yıl içerisinde Söke Sevdalıları ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Kitapları bizler yazsak bile, kitaplarımız Sökelilerindir. Sökelilerin ortak çalışmasıyla tamamlanmış bir projedir. Yaklaşık 30 yıl süren araştırmama babam Mustafa Genç’in araştırmalarını da eklersem neredeyse bir ömür boyu sürmüş araştırmaları sonucunda bu kitaplar yazılmıştır. Paylaştığımız bilgilerin tamamlandığını hiçbir zaman iddia edemeyiz. Araştırmalarımızı tamamlamaya, kitaplaştırmaya bizlerin ömrü yetmeyecektir” dedi. Caner Genç konuşmasını “Serimizin 3.kitabı olan bu kitabımızda günümüz şartlarında gerçekleştirilemeyecek bir araştırma yer almaktadır. Söke de artık tarih sayfalarında kalmış birçok meslek, Sökeli esnaflar bu kitapta detaylı olarak yazılmıştır. Sadece Söke için değil ülkemizi içinde önemli bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Sistematik olarak hazırladığımız Söke’nin coğrafyasını, tarihini ve eski esnafları ve unutulmaya yüz tutmuş zanaatları anlatan eserlerimizin yayınlanmasında Söke kültürüne kazandırılmasında katkıları nedeniyle ilçe kaymakamız sayın Tahsin Kurtbeyoğlu’na, Söke Belediyesi’ne ve Ticaret Odası’na çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

"KÜLTÜR AÇISINDAN ZENGİN KENT"

Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ilk kitabın olduğu gibi yayınlanan üçüncü kitabında harika bir eser olduğunu kaydederek “Söke kültür açısından çok zengin bir kent. Bu eserlerin Söke’ye kazandırılmasındaki katkıları nedeniyle 83 yaşında Avukatlık mesleğini başlayan sevgili Mustafa Genç’e ve araştırmacı Caner Genç’e teşekkür ediyor, diğer yazarlarımızın da hazırlayacakları kitaplarını da burada tanıtmayı ümit ediyorum” dedi.