Belediye toplantı salonunda Zeki İnal başkanlığında yapılan olağan meclis toplantısını AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Mesut Büyükgümüş, İYİ Parti İlçe Başkanı Aydın Güvendi, İYİ Parti İl Yöneticisi Ali Küpelioğlu, ADD Başkanı İsa Çetin ve vatandaşlar da izleyici olarak takip etti. Bir önceki meclis zaptının oylandığı esnada Meclis üyesi Nail Kurt, “Meclis görüşmelerinin zapta geçirilmesi konusunda biraz daha ayrıntıya girilmesini talep ediyorum. Sadece oturumu yönetenlerin sözleri kayıtlara geçiyor. Bizlerin konuşmaları da tutanaklara geçmeli” dedi. Gündem maddelerinde ise Sınırlı Sorumlu 203 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin dava konusu borcunun uzlaşma ile çözülmesi talebi, Sabriye Selçuk isimli Yenice Mahallesinde ikamet eden vatandaşın sadece Yenice cemiyet alanında kullanılmak şartıyla dipfriz bağışlama talebi, 32. Uluslararası Karacasu Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali giderlerinin belediye bütçesinden karşılanması hususu oy birliği kabul edildi.

“ŞEHİTLİKLERİ AYIRMAK DOĞRU DEĞİL”

Daha önce güneş enerjisi elektrik üretimi sahası kurulması ile ilgili İller Bankasından 3 milyon lira borçlanması ile ilgili alınan karar 4 milyon lira olarak güncellendi. Mahalli İdareler Sendikasına üye olunması konusunda belediye başkanına yetki verilmesi ve üye olunması kararı alındı. Geyre ve Ataeymir Mahallelerindeki mezarlıklarda Antep fıstıklarının 4 yıllığına kiraya verilmesi kabul edildi. Yaykın Mahallesinde belediyeye ait bir birim kurulması kabul edildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından gelen, “Vakıf olarak ilçemizin girişine aziz şehitlerimizin adını yaşatmak her daim anmak, ölümsüzleştirmek için şehitler anıtı yapmak istiyoruz. Mülkiyeti belediyeye ait 354 ada 11 parsel üzerindeki gerekli alanın belediye meclis kararıyla SYDV’ye tahsis edilmesi” dilekçesi okundu. Erdinç Gümüş bir süre koymanın gerekliliğini hatırlattı. 30 yıllığına tahsis edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Meclis üyesi Muammer Yıldız, “Bence bu ayrım hiç iyi değil. Terör ve Çanakkale diye ayırmaya gerek yok. Şehitler anıtı şehitler anıtıdır. Yarın biri çıkar 15 Temmuz şehitleri anıtı da yapabilir. Ben ayrıma karşıyım” dedi.

KALDIRIM İŞGALİ ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

Ardından, CHP’li üyeler Muammer Yıldız, Erdinç Gümüş, Nuri Öncü, İbrahim Kayahan ve İYİ Parti’li Nail Kurt’ın müşterek imzalı önergelerine geçildi. İlk olarak, “İlçe merkezimizin ana girişlerinde kaldırım işgallerinin en aza indirilmesi ve kaldırım düzenlemesi yapılması için ilçe belediyesi tarafından gerekli çalışmaların yapılması, görev büyükşehirin ise meclis üyeleri tarafından büyükşehir meclisinde gündeme getirilmesi” önergesi okundu. Zeki İnal, bunu gündeme almaya gerek olmadığını söyledi. İnal, “Düzenlemeleri zaten yapıyoruz” dedi. Nail Kurt, “İnsanların yürümekte zorlandığı yerler var. İsterseniz ailenizle birlikte bir yerden bir yere yürüyün başkanım” ifadelerini kullandı. Daha sonra, “İlçemiz futbol sahasının kuzeydoğu kenarında bulunan yaklaşık bin 500 metrekare boş alanın İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak ışıklandırıp ağaçlandırılarak park ve yürüyüş alanı yapılması konusunda çalışma başlatılması” şeklindeki önerge okundu. Önerge oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS ÜYESİNİN İŞLETMESİ MECLİSE TAŞINDI

Bu önergeden sonra, “İlçemizde düğün dernek yerleri bulunmayan Güzelköy, Hacıhıdırlar, Karabağlar, Yeniköy, Nargedik ve Dedeler mahallelerinde bu ihtiyacın giderilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması ve zaman içerisinde bütçe imkanları dahilinde yapılmasını arz ve teklif ederim” şeklindeki önerge oy birliği ile kabul edildi. Kahvederesinde belediyeye ait çay bahçesinin tuvaletinde ücret alınmasının belgesiz yapılması nedeniyle bir dilekçe verildi. Gündeme alınması oy birliği ile reddedildi. “Belediye tarafından ihaleye verilmiş olan Nilgün Koruk’a işlettiği Nilay Pansiyon’da belediyeye ait hizmet araçları ve malzemeleriyle yapılan iyileştirmenin yasal dayanağı var mıdır? Varsa bilgi verilsin” şeklindeki önergenin gündeme alınması oy çokluğu ile reddedildi. İnal, “Bunun yasal dayanağı var. Yazılı olarak bilgi vereceğiz. Müfettişle de görüştük” dedi.

“HANGİ GEREKÇEYLE ZABITA OLDU”

“Belediye zabıta yönetmeliği geçici görevlendirme zorunlu hallerde belediye memurlarından ihtiyaç dahilinde ihtiyacı karşılayacak sayıda personel zabıta birimine büro görevlileri arasından geçici olarak görevlendirilebilir. Geçici süre 1 yıl içerisinde 6 ayı geçemez. Onur Doğan isimli kişiye hangi gerekçe ve ihtiyaçla zabıta görevi verilmiştir?” şeklindeki önergenin de gündeme alınması AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.