Borsa binasında gerçekleşen kuru incir sembolik alım törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, ATB Meclis Başkanı Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ile yönetim kurulu üyeleri ve üreticiler katıldı. Törende Borsa’ya 100 kilo incir getiren üreticiler Ruhi Aydemir, Hakan Adalı, Saffet Sele, Mustafa İpek çeyrek altınla ödüllendirildi.

“İYİ İNCİR TADACAKLAR”

ATB Başkanı Fevzi Çondur, yılın ilk kuru incirini kilosunu 100 liradan satın aldıklarını ve üreticiler açısından iyi bir sezon geçmesini temenni ettiğini söyledi. Dünya kuru incir üretiminin yüzde 60’ını Aydın’ın karşıladığını dile getiren Vali Köşger ise, “Aydın inciri dünyada tescil edilmiş, Avrupa Birliği tarafından da kabul edilen marka bir ürünümüzdür. İncirin kalitesi ve rekoltesi oldukça iyi durumda. Bu yıl incir tam olması gerektiği gibi. İncir ithal eden ülkelerin vatandaşları güzel incir tadacaklar. Bütün üreticilere bereketli bir yıl diliyorum” diye konuştu.

"KİMSE İNCİRİ BAŞKA ŞEYLERE ARAÇ ETMEYE KALKMASIN"

Vali Köşger, “Bazı hesapları Aydın inciri üzerinden görmeye çalışanlar var. Gördüğünüz gibi sezon son derece iyi, rekolte yüksek, incir kaliteli. İncir üzerinden hesap kitap yapmaya çalışanları boşa çıkartacak şekilde güzel bir sezon gerçekleştiriyoruz. Hesap kitap yapanlara ve bunu araçsallaştıran kişilere bu alışkanlıklarından vazgeçmelerini söylüyorum. Kimse inciri başka şeylere araç etmeye kalkmamalıdır” diyerek inciri karalamaya yönelik yapılan açıklamalara tepki gösterdi.