Aydın POMEM’de mezuniyet sevinci yaşandı. Bu yıl 23’üncü dönem mezunlarının kep atma ve yemin töreni, Vali Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla yapıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende dönem birincisi Musa Çelik ve dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeler takdim edildi.

"GURUR VE HEYECAN YAŞIYORUZ"


Törende ilk olarak konuşan Aydın POMEM Müdürü Şinasi Dur, "Eğitim merkezimiz ülkemizin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren emniyet teşkilatımıza polis yetiştiren merkezlerimizden birisidir. Ülkemizin içinden geçmiş olduğu zorlu dönemde de faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getirerek, teşkilatımıza personel kazandırmaya aralıksız devam etmektedir. Bugün 459 kahramanımızı teşkilatımızın birer şerefli mensubu olarak, 57 ilimize uğurlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.

"POLİS, DEVLETİMİZİN ÇELİK PENÇESİDİR"


Öğrencileri tebrik eden Vali Köşger ise, “Emniyet teşkilatımızın bugün zamanın ruhunu kavrayan, uygar dünyayı anlayan, önemseyen hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler, insan hakları konularında duyarlı polisler yetiştirmek misyonunu yüklenmiş bulunmaktadır. Polis, devletimizin güçlü yüzü, vatandaşımızın yasal işlerini yaparken güven kaynağı ancak suç işlemeye niyetlenenleri caydıran ve suçluların da korkulu rüyası olan devletimizin çelik pençesidir" diye konuştu.

MUTLULUK GÖZYAŞI DÖKTÜLER


Törene Vali Köşger’in yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, POMEM Müdürü Şinasi Dur, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Aydın İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Mesut İnan, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ile polis okulu mezunlarının çok sayıda yakını katıldı. Kep atarak polis olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, 57 kente dağılımı yapılarak görevlerine başlayacak. Yemin töreni esnasında çocuklarının polis olmasının gururunu yaşayan aileler, mutluluk gözyaşı döktü.