Didim Ticaret Odası yönetimi, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı gecikmeli kutladı. Kutlamada Erbaş’a, oda yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Erbaş, 24 Temmuz Basın Bayramı'nda kendisine yapılan davete programı dolayısıyla katılamadığını ve ziyaretler sebebiyle de kutlama yapamadıklarını belirterek, etkinliği gecikmeli olarak gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Erbaş, basının sorunlarının yanı sıra ilçe ve ülke gündemini birlikte değerlendirmek için bir araya geldiklerini ifade edip, tüm basın çalışanlarının gününü bir kez daha kutladı.

ELEŞTİRİLERİ HAKLI BULDU


Erbaş, DTO meclis toplantılarının basına açık olmaması konusunda gelen eleştirileri haklı bularak gelecek aydan itibaren toplantılarla ilgili basına bilgi verileceğini dile getirdi. Didim’e yapılması düşünülen balık çiftlikleri ve Tarım OSB konusunda odanın durduğu konumda bir değişikliğin olmadığını belirten Erbaş, bu konuda tavırlarının net olduğunu bir kez daha dile getirdi.

STRATEJİK PLANIN İÇERİĞİ PAYLAŞILDI


Didim’de turizm sektöründe yaşanan sıkıntılarının ülkenin genel havasından kaynaklı olduğunu belirterek, refah seviyesinden kaynaklanan sorunların Didim’e de yansıdığını belirtti. Didim ile Kos Adası'nda başlatılan feribot seferleri konusunu ise DTO Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla değerlendirerek, bu çalışmanın bireysel olduğunu fakat oda olarak bu tür destinasyonları desteklediklerini dile getirdi. Erbaş, oda olarak hazırladıkları stratejik planın mecliste kabul edilmesinin ardından içeriğini basınla paylaşarak süreç içerisinde yapacakları çalışmaları da kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.