Ahilik geleneğini yeniden canlandırmak için girişimlerini sürdüren Nazilli Esnafları Güç Birliği Derneği, Kurban Bayramı öncesi esnafa güzel bir sürpriz yaptı. Derneğin imkanları dahilinde 400 esnafın dükkanına sabahın erken saatlerinde içinde bir lira siftah parası ve çalışmanın amacına yönelik bilgilerin yazılı olduğu kağıt bulunan zarf dükkan kapılarının altından atıldı.

“SİFTAH BEREKETTİR”


Zarfın içinde konulan kağıtta şu ifadeler yer aldı: “Kökleri Ahi Evran’a dayanan Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde devam eden kendine özgü gelenek ve hiyerarşi ile günümüzde temsil ettiğimiz esnaf arkadaşlarımız. Siftah berekettir, mutluluktur, huzurdur. Ekonominin durgun olduğu bu günlerde hepimiz her gün yeni umutlarla kepenklerimizi açıyoruz. Bugün siftahı bizimle yapın istedik. Sembolik siftah parasının sizlere bol kazanç ve bereket getirmesini diliyoruz.”

ESKİ GELENEKLERİ HATIRLADILAR


Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Füzyon Temizlik şirketinin sahibi Meltem Tuğral, Nazilli esnafları arasında birlik beraberliğe katkı sağlamak ve Kurban Bayramı öncesi esnafa bereket getirmesi dileğiyle böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Ahilik geleneğini yeniden canlandırmak istiyoruz. Daha önce birkaç yerde bu yapılmış biz de onlardan esinlendik” dedi. Sabahın erken saatlerinde dükkanlarını açmak için gelen esnafların zarfı alıp okuduklarında çok duygulandıklarını belirten Tuğral, “Tebrik edenlerin yanında esnafımız eski gelenekleri hatırlayıp çok duygulandıklarını söylediler. Çok güzel tepkiler aldık” diye konuştu.