Bayramlarda ekonomide canlanma olduğuna dikkat çeken Çetindoğan, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte hareketliliğin arttığını söyledi. Bayram alışverişlerinin tanınan, bilinen esnaftan yapılması gerektiğini dile getiren Çetindoğan, özellikle merdiven altı üretime dikkat edilmesi için Aydınlıları uyardı.

“ESNAFA SAHİP ÇIKIN”


Esnafın büyük alışveriş merkezleriyle rekabet ederek zor şartlarda ayakta durmaya çalıştığını vurgulayan Çetindoğan, “Siftah bile yapamadan kepenk kapatan esnafımız var. Böyle durumlarda kendi insanımızı korumak kollamak durumundayız. Esnafın kalkınması için onlara sahip çıkmalıyız. Esnaftan yapılan her alışveriş sıcak para ile döndüğü için ekonomiye de can katıyor. AVM’lerdeki ünlü markaların pahalı ürünlerini almak yerine ailenizin bir parçası gibi olan esnaftan uygun fiyatlara bayram alışverişlerinizi yapın. Esnafın kalkınması için onlara sahip çıkmalıyız” dedi.

“KURBANLIK CELEPLERDEN ALINMALI”


Çetindoğan, kurbanlık alacak vatandaşların da tanınan celepleri tercih etmesi gerektiğinin altını çizerek, “Kurbanlık olarak süper marketler koliler içerisinde et satıyor. Bu şekilde kurbanlık almanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden kurbanlık alacaklar köylerde özenle hayvan yetiştiren celepleri tercih etmeli” diye konuştu.