Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yükümlülerin kamu hizmeti kapsamında okullarda tadilat ve boya çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Nazilli’ye bağlı Çaylı Mahallesi’ndeki ilkokul ve ortaokulda 2 Temmuz’dan bu yana tadilat ve boya yapılıyor. Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Nazilli Milli Eğitim İlçe Müdürü Hıdır Dağaşan, Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Ahlatoğlu ile birlikte boya ve tadilat yapılan okulda inceleme yaptı.

ÇALIŞMALARI İNCELEDİLER

Başsavcı Dönertaş ve beraberindeki heyet, Çaylı İlkokulu Müdürü Eyüp Nacak, Çaylı Ortaokulu Müdürü Hasan Akarçay ve Çaylı Muhtarı Ali Rıza Şengül tarafından karşılandı. Denetimli serbestlikten yararlanan 9 yükümlünün 2 Temmuz’dan bu yana sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceleyen heyete, okul yöneticileri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

145 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, 2017 yılından bu yana 15 okulun boya ve tadilatını yaptıklarını belirterek, “Bir okul bin ceza evini kapatır düsturuyla yaz tatilinde okullara yönelik tadilat çalışmalarında köy okullarına öncelik verdik. Burada 9 köyden 145 öğrenci eğitim öğretim görüyor. Hükümlüleri dört duvar arasında tutmaktansa kamunun hizmetine sunmak suretiyle cezalarını infaz ediyoruz” dedi.

"EĞİTİME HİZMET GURUR VERİCİ"

Çaylı İlkokulu ve Ortaokuluna 10 köyden taşımalı eğitimle 145 öğrencinin geldiğini ifade eden Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, “Bu çocukların gidiş, geliş, kırtasiye, yemek ihtiyaçlarını devlet karşılıyor. Çocuklarımız sağlıklı bir ortamda eğitim görecekler. Aynı zamanda sportif faaliyetler var, Türkiye çapında derece kazanan öğrencilerimiz burada okuyor. Biz devlet olarak her zaman onların yanındayız” diye konuştu. Nazilli Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Ahlatoğlu, eğitime hizmet etmenin kendileri için gurur verici olduğunu belirterek bundan sonra da okullarda tadilat ve boya çalışması yapmaya devam edeceklerini söyledi

BAŞSAVCI’DAN BİLGİSAYAR DESTEĞİ

Okulda bilgisayar sınıfı bulunmadığını öğrenen Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Nazilli Adliyesi’nde bir süredir kullanılmayan ancak çalışır vaziyette olan bilgisayarların envanterini çıkararak okulda bir bilgisayar sınıfı açma sözü verdi. Bozdoğan ve Karacasu ilçelerinin en ücra iki köyünde de bilgisayar sınıfları açtıklarını belirten Dönertaş, köyde yaşayan öğrencilerin bilgisayar sınıflarına şehirdekilerden daha çok ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.