İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, otoyol ücretleriyle ilgili açıklama yaptı. İstanbul- İzmir Otoyolu'nun 192 kilometrelik bölümünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını hatırlatan Sarı, “Böylece, İstanbul İzmir arası 404 kilometreye inmiş oldu. Bu da yaklaşık 3,5 saatlik bir yolculuk anlamına geliyor. Eskiye göre 100 kilometrelik bir kısalma ve yolculuk konforu olacak. Bu yolu tüm Egeliler olduğu gibi Aydınlı hemşehrilerimiz ve Aydın’a gelen misafirlerimiz de yoğun şekilde kullanacaklar. Özellikle güzergah üzerinde bulunan il ve ilçelerden Aydın’ın Kuşadası ve Didim ilçeleri başta olmak üzere birçok ilçemizde yazlıkları bulunan vatandaşlarımızın konutlarına ulaşmak için de bu yol kullanılacak" dedi.

"GEÇMEYENDEN DE YOL PARASI ALINACAK"


Sarı, yol ücretinin çok yüksek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "İstanbul’dan İzmir’e otomobiliyle gelecek bir vatandaşımız tam 256 lira 30 kuruş yol ücreti ödeyecek. Gidiş dönüş olursa bu ücret 512 lira 60 kuruş olacak. Denebilir ki, işinize gelmiyorsa eski yoldan devam edin. Ama bu sefer de günlük otomobil kotası doldurulmadığında, şirkete verilen geçiş garantisi gereğince, arada oluşacak fark bizlerin ödediği vergilerden tamamlanacak. Yani geçenden de, geçmeyenden de yol parası alınacak. Yol ücreti makul değildir."

"10 KATI ÜCRETE TABİ"


İstanbul-İzmir Otoyolu ile İstanbul-Ankara Otoyolu ücretlerini kıyaslayan Sarı, “Devletimiz tarafından 1990’lı yıllarda tamamlanan İstanbul-Ankara Otoyolu 372 kilometre olup, tek yön ücreti ise sadece 25 TL’dir. Gidiş-dönüş olursa 50 TL. Yani İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul-Ankara Otoyolu’nun yaklaşık 10 katı ücrete tabidir. Ege Bölgesi cezalandırılmış gibi bir ücret uygulaması var” ifadelerini kullandı. Aydın’da yaşayan veya Aydın’a gelip giden insanların beklentisinin Ankara’ya gidip gelen insanlarla aynı ücreti ödemek olduğunun altını çizen Sarı, otoyol ücretinde eşitlik istediklerini dile getirdi.