Mahallelere hızlı bir şekilde hizmet götürmeye çalıştıklarını, ellerindeki araçlar sebebiyle istemeseler de bazen gecikmelerin olduğunu ifade eden İnal, “Elimizdeki araç ve makinalar yetersiz. Bazıları çok eski, kısa süre çalışsa da çok fazla tamir ihtiyacı oluyor. Bu yüzden her köye aynı anda müdahale edemediğimiz zamanlar oluyor. Gerekli çalışmaları zamana yayıp her köye gitmeye çalışıyoruz. Özellikle arazi yolları ile ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Grayderimiz çok arıza yaptığı için yeni grayder kiraladık. Acilen yeni araçlar almamız gerekiyor. Cenaze aracından çöp arabasına, kepçeden graydere kadar çeşitli alanlarda araç ihtiyacı var. Bir kısmının sözünü bakanlıklardan aldık ancak kendi gücümüzle de almamız gerekenler var” dedi.

KİRA GELİRLERİ YETMİYOR


Bazı bakanlıklardan araç sözü aldıklarını hatırlatan İnal, “Kendi imkanlarımızla da makine, araç, gereç almamız gerekiyor. Kira gelirleriyle bu iş olmayacak. Bütün muhtarlarımız atıl durumda olan kullanılmayan belediye mülklerini tespit etsin. Öncelikle köy halkı satılmasını istedikleri arazilere karar versin. Sonra bize gelsin, kararı bildirsin. Kullanılmayan arazileri satalım oradan gelen parayla da alabileceğimiz araçları alalım” ifadelerini kullandı.

HALI SAHA SÖZÜ YERİNE GETİRİLECEK


Muhtarlar da toplantıda özellikle arazi yolları ile ilgili taleplerde bulundu. Karabağlar Muhtarı cemiyet alanı ihtiyacını dile getirirken, Yaykın Muhtarı da halı saha talebini hatırlattı. İnal, cemiyet alanı ile ilgili yapılabileceklere bakacaklarını söylerken halı saha konusunda projenin çizim aşamasında olduğunu belirtti. Halı sahanın kısa sürede mahalleye kazandırılacağının müjdesini verdi. Ayrıca bir muhtarın toplantı saatinin öğleden sonradan öğleden önceye alınması talebi kabul edildi. Yeniden düzenleme yapılacağı kaydedildi. Belediye tarafından tüm muhtarlara bayrak dağıtımı yapıldı.